Redactieblog

945 x bekeken

Werkvakantie?!

’Hebben jullie de oude kleren al ingepakt voor jullie werkvakantie?”, mailt Michel naar zijn zus, een paar dagen voor ze hier met haar gezin heen komt. ”Werkvakantie?! Luxe vakantie zul je bedoelen! Ontbijt op bed, bubbelbad, hangmatje onder de boom,” mailt ze terug.

Ze steken de gek met elkaar. Want Jeannet weet ook wel dat het bij ons allesbehalve luxe is. Eigenlijk hadden ze vorig jaar al willen komen, om te ’kroamschudden’, maar toen was het hier helemaal beroerd.

We hadden net Giki ontslagen, waardoor we omkwamen in het werk. Landwerk, de bouw, de vaarzen uit Nederland die begonnen te kalven, een coli-virus onder de kalveren. Met het overgebleven personeel liep het ook stroef. Om nog maar niet te spreken over de vieze madenlucht van onze buren.

Nee, vorig jaar was geen leuk jaar. En hoewel ze teleurgesteld waren dat het niet uitkwam, begrepen ze het wel. Van uitstel kwam geen afstel, want voor deze zomer hadden ze al vroeg geboekt. Van neef Jorn hadden ze veel verhalen gehoord. Ze hadden er enorm veel zin in. En wij ook. Want het is toch leuk om aan je familie en vrienden te laten zien wat je opbouwt.

”Het zal wel een heel andere vakantie worden dan anders”, was Jeannets reactie de eerste dag. En ook de kinderen moesten duidelijk even hun draai vinden. Poepen in een houten hokje buiten is natuurlijk wel even wennen. Maar nadat ze hun caravan hadden uitgekozen, de kalfjes melk hadden gegeven en zich over hun kleine neefje hadden ontfermd, riepen ze om het hardst dat ze hier nog wel langer wilden blijven. Wat is er ook mooier dan vakantie op een boerderij?

Inderdaad, dit werd wel een heel andere vakantie dan dat ze gewend waren. Naast wat toeristische dingen werden de handen flink uit de mouwen gestoken. Uit vrije wil. Maar ze hebben de tijd van hun leven. En wij zijn blij met het schoonmaaktalent van Jeannet en de twee rechterhanden van zwager Hans.

Ze zijn nu met Michel naar de veemarkt. Ook al zo’n belevenis. Als ze terugkomen, heb ik nog een laatste klus voor de mannen. Want ik heb de hangmat gevonden!

Of registreer je om te kunnen reageren.