230 x bekeken

Verbazende tweede ronde

agd.media
Verrassend dat FrieslandCampina de ’puddingoorlog’ tegen de Natuurhoeve doorzet.

Het bedrijf kondigde op de valreep aan dat het in hoger beroep gaat om alsnog zijn gelijk te halen.
De zuivelgigant verloor in eerste instantie het aangespannen kort geding tegen de kleine verwerker uit Benschop op nagenoeg alle fronten. Wat ook vrij voor de hand liggend was. FrieslandCampina heeft niet de ribbeltjesvorm uitgevonden waarin Mona-toetjes worden verpakt, die bestond al, en deponeerde de aanspraken op de Mona-formule ook pas heel laat.
Maar FrieslandCampina heeft natuurlijk wel wat te verliezen. Het Mona-toetje is het bekendste puddingtoetje van Nederland en heeft inderdaad een soort iconische status, zoals vorige maand in kort geding werd gesteld. Daar moet het bedrijf iets aan doen door zijn toetje blijvend onderscheidend te maken, niet door concurrenten die het net iets anders doen het leven zuur te maken en supermarkten uit te sluiten van belevering. Dat is vragen om een reactie. Bovendien is FrieslandCampina misschien wel niet zuinig genoeg geweest op haar oer-Hollandse toetje, bijvoorbeeld door de productie te verplaatsen naar Duitsland. Doorprocederen omdat het bedrijf groot en machtig is, zonder goede argumenten, lijkt niet de slimste weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.