Redactieblog

225 x bekeken 4 reacties

Rabo weer boerenleenbank?

Weet u nog dat de wielersponsordame van de Rabo twee weken terug uitdrukkelijk afstand nam van de aanduiding Boerenleenbank? ”Al jaren achterhaald”, zei ze met een vies gezicht.

Wie schetst mijn verbazing dat Rabo nu aankondigt een procedure te voeren tegen een nieuwe gebruiker van de naam. Een jonge student bedrijfseconomie, heeft een onderneming opgericht: Boerenleen Vermogensbeheer. Hij wil hiermee boeren helpen een beter rendement op hun vermogen te krijgen.

Of het een succesvolle ondernemer kan worden, betwijfel ik, maar de Rabo denkt daar kennelijk anders over. Ze wil niet dat de naam Boerenleen wordt gebruikt door anderen. Naar de rechter dus.
Merkwaardig. De ene week zegt de Rabo dat Boerenleenbank al lang verleden tijd is en de andere week ontsteekt ze in woede als een ander de naam wil gebruiken. Om de boeren een beter rendement op hun vermogen te laten krijgen.

Het doet me denken aan een mug en een olifant. De huid van olifant Rabo is kennelijk zo dun dat ze het prikje van de mug niet kan verdragen. Of Boerenleenbank is inderdaad nog een waardevolle naam. Maar dan moeten ze deze weer uit de mottenballen halen. En niet de mug doodslaan, maar de boeren laten profiteren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Die naam wordt heus wel weer een keer uit de mottenballen gehaald, Vergaderboer. Maar nu even niet. We zitten als boeren nog teveel met de naweeën van het negatieve imago dat we dankzij de overheid hebben opgelopen. Die overheid vond het belangrijker om naar Brusselse pijpen te dansen dan de eigen ondernemers te steunen. Zodra landbouw weer geassocieerd wordt met geld, is de Rabo ook wel weer meer van "boerenleen".

 • no-profile-image

  De Rabo is zo groen dat het een ander grassprietje niet gunt om te groeien. Eigenlijk zielig.

 • no-profile-image

  Rabo dat is toch die Ruimt Alle Boerenleenbanken Op bank? Heeft niet alleen de eigen fundament geld lenen aan de boeren opgegeven maar wil nu ook dat de anderen geen geld meer aan de boeren leent. Hoe diep willen ze nog verder weg zakken?

 • no-profile-image

  Boerenleen. Leent in principe alleen geld uit daar waar het rendement > 8 % is anders kan deze lieve student zijn garantie van minimaal 8 % rente uitkering niet waar maken. Nu zijn dit soort leningen net die leningen die Rabo ook graag uitzet om zijn hobby SPORT te kunnen blijven bedrijven en de kleine spaarder met een fooi 2 - 3 % af te schepen. Hier komt bij dat de naam Boerenleen de burger wel doet denken aan de AAA status van de Rabo.

Of registreer je om te kunnen reageren.