Redactieblog

965 x bekeken 1 reactie

Naakt en zwaargewond

Trieste ervaringen voor de schrijver van een column. Hij kan nog zo’n degelijke bijdrage leveren, hij legt het af tegen “naakt en zwaargewond”.

Kijk naar de meest gelezen stukken van de laatste week. Het flutstuk over de naakte man, die graag in adamskostuum verpoosde tussen de koeien in de wei kwam moeiteloos in de top van de meest gelezen stukken van de website.

Verbazingwekkend was dat de politie de man arresteerde onder het mom ‘schennispleger’. Wat onbenullig. Die man verdwijnt wel weer als de koeien op stal komen of de temperatuur daalt. Bovendien zien wij bij ons hier in de bossen wel paartjes, die rustig kunnen doen, wat ze doen. Ook die hebben weinig om het lijf en niemand maakt zich er erg druk om. Maar dit terzijde.

Een echte aandachtstrekker was eveneens de vrouw die zwaargewond werd door rennende koeien. Een drama voor de vrouw, kennelijk lekker voer voor de lezers van agd.media.

En daar sta je dan als columnist. Deze week had ik twee onderwerpen, waar ik een kritisch stuk over zou schrijven. Ten eerste de benoeming van Harm Evert Waalkens tot voorzitter van de Waddengroep, die streekproducten promoot. “Een zachte man op het zachte pluche van een zachte club”, zou mijn uitgangspunt zijn. Ik doe het niet. Het haalt het niet bij naakt of zwaargewond.

Dan was er het nieuws dat boeren straks weer “voer op maat “ kunnen bestellen. Een initiatief van een oud-Hendrix-UTD directeur. Ook niet flamboyant, maar daar kom ik wel op terug.

Nadat ik de naakte waarheid van de lezer geestelijk verwond heb verwerkt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is dit nu een wedstrijd met Claudia de Wit wie de meeste lezers trekt?

Of registreer je om te kunnen reageren.