Redactieblog

299 x bekeken

Vive la France!

Frankrijk is het mooiste land van Europa. Alles waar wij in Nederland veel subsidie voor geven, hekken omheen zetten en dicht regelen is hier zomaar in overvloed aanwezig: berg en dal, bossen, meanderende riviertjes, stille meertjes, kruidenrijk grasland, middeleeuwse stadjes waar nog nooit iemand van heeft gehoord.

De Franse levenswijze spreekt zeer aan. Er is meer tijd voor de goede dingen des levens: een concert, een petanque toernooi, twee warme maaltijden per dag, een glas wijn aan de bar. Ook Franse boeren doen het prima.

Ze steken geen energie in het opruimen van het erf, maar zijn wel met hun producten te vinden op de talloze markten in de omgeving. Franse boeren klagen ook harder, of in elk geval effectiever. Ze domineren journaals en kranten: over het tekort aan veevoer, een dassenplaag, de lage prijzen, de Europese Unie.

De boeren vinden veel gehoor bij publiek en politiek.

En dan is er ook nog de sport. Terwijl de Nederlanders één voor één (door de mand) vallen, heeft Thomas Voeckler dan toch maar bijna de Tour de France gewonnen.

Frankrijk is het mooiste land van Europa. Het zal nog niet meevallen om weer naar Nederland te komen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.