Redactieblog

180 x bekeken

Stemming iets positiever op koeienmarkt

De stemming op de koeienmarkt in Bunnik was deze week iets positiever dan vorige week.

Na de prijscorrectie van vorige week werd er deze week weer iets makkelijker handel gedreven. De aangeboden koeien, 25 meer dan vorige week, wisselden vrij gemakkelijk van eigenaar. Voor het extra aanbod was geen duidelijke aanleiding.

De verlaging van 5 cent van vorige week veroorzaakt een nieuw evenwicht in de markt, dat leidt tot een positieve stemming in de vakantieperiode.

Doorgaans zakt de handel in deze tijd van het jaar wat in, maar deze week zet de prijsdaling van vorige week niet verder door. De verwachting voor de komende weken is dat de markt rustig verder kabbelt.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.