Redactieblog

477 x bekeken

Onverwachte aanloop

Ik wil net naar de bouwput lopen om te kijken hoe ver ze vandaag gekomen zijn als ik een auto over de weg hoor aankomen.

We wonen bijna aan het eind van de straat, dus ik kijk altijd even of ze bij ons moeten zijn. En ja hoor, niet één, maar wel twee auto’s draaien bij ons de dam in. Met een flinke aanhanger achter de laatste.

Dat zullen toch niet die mensen zijn die een half uur geleden geweest zijn om naar onze stierkalfjes te kijken? Had ik ze dan verkeerd begrepen, dat ze er nog over na moesten denken? Maar als de eerste auto stopt, zie ik dat Dan uitstapt, een goede Roemeense vriend van ons. En nu zie ik ook pas dat de tweede auto een geel nummerbord heeft. Nederlanders?

Een enthousiast 'Hallo!' bevestigt mijn vermoeden. "Wij zijn Johan en Annie." Nou, Nederlandser kan bijna niet. Ze vertellen dat Dan bij hun in de buurt in Nederland een baaltjespers gekocht had en dat ze hem zodoende hebben leren kennen. En dat ze zelf ook al een aantal jaren in Roemenië komen met hulpgoederen. Ah, vandaar die aanhanger!

Als ik me voorstel, zie ik Johan ineens heel verbaasd kijken. "Toch niet die Miranda die in het Agrarisch Dagblad schrijft?" Yep, that's me. En hij schatert van het lachen. "Dat is nou toch ook toevallig! Wat leuk!" En hij vertelt dat hij al sinds jaar en dag het Agrarisch Dagblad leest. En met veel plezier (en herkenning) ook mijn stukjes.

We gaan gezellig buiten zitten met koffie en stroopwafels en kletsen honderduit. "Er moet nog wel heel wat gebeuren hier," zegt Johan, wijzend naar de bouwput. "Maar het uitzicht en de rust is hier geweldig." En in beide dingen heeft hij gelijk. "We hebben er voorlopig inderdaad onze handen nog wel vol aan," zeg ik tussen twee happen stroopwafel door. "Maar als je elke avond zó je koffie kunt drinken, in zo’n omgeving, dat maakt toch alles goed."

Even later nemen ze afscheid en besluiten spontaan nog even bij Michel langs te wippen, die op de oude plek aan het melken is. En als ik ze uitzwaai, besef ik me weer goed dat niet alleen de omgeving hier prachtig is, maar ook de onverwachte aanloop van zoveel onbekende, maar vaak bijzonder openhartige mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.