182 x bekeken 1 reactie

Belangenverstrengeling

agd.media
De druiven zijn zuur voor circa 750 boeren die geld staken in het recreatiepark Hof van Saksen.

Het park is bijna failliet. In totaal dreigt ruim 26 miljoen euro verloren te gaan.

Het park leek zo’n interessante belegging. WLTO Verzekeringen, één van de rechtsvoorgangers van LTO Noord Verzekeringen, prees het tussen 2004 en 2006 aan bij de leden. Beleggingsfonds Phanos betaalde de LTO-dochter er ruim voor, naar eigen zeggen 1,3 miljoen euro.

Natuurlijk is elke belegger verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Beleggen is niet zonder risico’s. De organisatie stelt dit nadrukkelijk. LTO Noord zegt ook vrijgepleit te zijn door de Autoriteit Financiële Markten.

WLTO Verzekeringen heeft op zijn minst onhandig geopereerd. De ’boerenverzekeraar’ gebruikte het betrouwbare imago van belangenbehartiger voor het in de markt zetten van een risicovol commercieel product. Daar past nu een ruimhartig optreden. Dit gaat verder dan de bijdrage van 150.000 euro in de stichting Hypo Notes A,B&C die de belangen van gedupeerde beleggers vertegenwoordigd.

Het lijkt ook voor de hand liggend dat LTO Noord zich bestuurlijk terugtrekt uit deze stichting. De organisatie moet nu alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    nun boer en un zog hebbe nooit genog

Of registreer je om te kunnen reageren.