Boerenblogger

279 x bekeken

Alpenbeklimming als kankerpatiënt

Melkvee- en varkenshouder Wil Maas heeft gefietst om geld op te halen voor kankerbestrijding. Hij weet als geen ander hoe nodig of dat is. Een verslag van zijn ervaringen.

Dinsdag 7 juni 2011:
Na gisteren samen met vrouw en kinderen bij de Alpe d’Huez te zijn aangekomen is het vandaag tijd om een stukje te gaan fietsen. Nadat we de kinderen naar het kinderdagverblijf hebben gebracht (het is hier echt goed geregeld bij Alpe d’HuZes), stap ik samen met mijn vrouw Desiree op de fiets om de berg een stuk af te dalen. Samen fietsen we daarna weer naar boven. De zon schijnt, maar het klimmen is vreselijk. En dan te bedenken dat we maar een vijfde deel van de berg beklimmen. Dat wordt voor mij dus echt afzien aanstaande donderdag.
Op de fiets ontmoeten we veel bekenden en ook lotgenoten. Na afloop praten we samen nog na over mijn ziekteproces en wat dit allemaal betekent voor ons gezin. Het heeft de afgelopen jaren veel stressmomenten opgeleverd, maar ons als gezin ook dichter bij elkaar gebracht.

Steen uit pappa’s buik

Ik ben een echte Bourgondiër, dat is (was) ook te zien. Toen de tumor uit mijn buik gehaald moest worden, hebben we onze dochters (4, 7 en 8) vertelt dat er een soort steen uit pappa’s buik moest worden gehaald. Na de operatie merkte onze jongste dochter droog op, dat pappa’s buik nog steeds even dik was als daarvoor. Door het vele fietsen van afgelopen maanden is mijn buik gelukkig wel een stuk dunner geworden. Dat merkten onze dochters afgelopen maand op toen we samen naar het zwembad gingen. “Pappa, waar is je buik gebleven?” riepen ze in koor. En dat doet een man goed. Zeker als je gebogen over het stuur van je racefiets een enorme berg moet gaan beklimmen.

Nieuwe energie

Het fietsen en het tomeloze enthousiasme van het hele BigChallenge-team werkt aanstekelijk. Het geeft mij nieuwe energie en kracht om positief in het leven te staan. Ook is het prachtig om samen met al die mensen vanuit de varkenshouderij geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Wat zou het mooi zijn als ook andere veehouderijsectoren komend jaar bij deze actie aanhaken. Dan kunnen we als veehouderij echt iets betekenen in de strijd tegen deze rotziekte. Dat we samen veel geld ophalen is zeker.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.