Boerenblog

455 x bekeken 1 reactie

Bij medeblogger aan de ontbijttafel

Afgelopen week moesten we ‘even’ naar Montreal om een paar tractoren te kopen. Omdat we toch in de buurt waren, bezochten we een andere wereldblogger.

Mijn zoon Huib en ik moesten afgelopen week 'even' naar de omgeving van Montreal in de provincie Quebec. We hadden op internet een paar interessante trekkers te koop zien staan en wilden die van dichtbij bekijken alvorens handel te doen. Nu zijn de afstanden hier wat groter dan in Nederland, Montreal is zo’n 8,5 uur rijden, dus vertrokken we zondag rond de middag en checkten rond half negen in in een motel.

Ontbijten met Ed Bakker

Omdat mede-wereldblogger Ed Bakker ergens in Quebec woont, had ik hem even gemaild met de vraag of, als de tijd het ons toeliet en hij niet te ver uit de richting zat, het goed was als wij even bij hem langskwamen. Het leek mij erg leuk hem eens te ontmoeten.
Ed reageerde meteen enthousiast en omdat het weer thuis nog steeds iedere vorm van landwerk verhinderde, besloten we een dagje extra weg te blijven. Ik belde Ed op maandag met het voorstel dinsdagochtend langs te komen. We waren meer dan welkom.
Een halfuur later belde Ed mij terug. Hij vond dat we dan maar vroeg moesten komen, zodat we lekker bij hen konden ontbijten. Dat idee stond ons wel aan en zodoende stonden we dinsdagochtend om acht uur op de stoep. Ed en zijn vrouw Margo ontvingen ons allerhartelijkst en we konden gelijk aanschuiven.

Na het prima ontbijt bekeken we de boerderij en maakten een ritje door de omgeving. Toen liep het alweer tegen twaalven. We mochten niet vertrekken zonder eerst geluncht te hebben, want dan hoefden we daar niet meer voor te stoppen, vond Margo. Uiteindelijk zetten we even na een uur weer koers richting Dresden. Voor ons allemaal was het een erg leuke ontmoeting geweest en Huib en ik hebben erg genoten van de ontvangst bij Ed en Margo. Zo zie je maar weer waar een en ander toe kan leiden. Weer een paar goede vrienden erbij.

Wel proefrit, nog geen zaken

Wat betreft de trekkers: die hebben we maandag bekeken en er even een proefritje mee gemaakt. Tot zaken kwam het nog niet. De ene verkeerde in matige staat, dus die willen we niet. De tweede was wel goed, maar er zit nog een te groot verschil tussen de vraagprijs en wat wij willen besteden. Daar zullen we de komende dagen nog wel even over bakkeleien. Maar ook als het niks wordt, de ontmoeting met Ed en Margo was mij de reis wel waard.

Foto’s: Jan Zonderland.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    Jan.
    Ja dat lijkt mij ook echt mooi om zo via webblog elkaar in het echt te ontmoeten.Zeker een familie Ed zal je zeker goed doen om te ontmoeten en de verhalen los te laten.
    Groeten

Of registreer je om te kunnen reageren.