Redactieblog

2086 x bekeken

Worst op pootjes

Al ruim een jaar ben ik aan het voorweken. Onze hond is inmiddels ruim de tien jaar gepasseerd en ik wil heel graag een hond erbij. Onze oude lieve lobbes kan dan mooi nog een paar jaar meehelpen met de opvoeding en het is bovendien erg gezellig.

Heel uitgebreid heb ik me verdiept in het merk hond dat het moet worden. Hij moet geen jachtpassie hebben. Verder moet hij goed met koeien kunnen, niet nerveus zijn en wel weer waaks, maar ook niet te erg want dan komt er geen kaasklant meer op het erf. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, hij moet leuk zijn met de kinderen.

Dan vallen er meteen een heleboel rassen af. Ook heb ik mijn oog laten vallen op een nogal bijzonder kleurslag dat maar bij weinig honden voorkomt. Maar ik heb mijn merk gevonden en ben helemaal verkocht. De paar honden van dat ras die ik ken zijn zonder uitzondering erg slim en grappig, dus dat moet goed komen.

De eerste keer dat ik Wijnand een plaatje van de hond laat zien, schiet hij in de lach. ”Mmm, jij wilt dus een herder met afgezaagde poten?!” ”Ja, dat is juist handig en daar zijn ze speciaal voor gefokt, want als er een koe trapt, dan gaat dat er mooi over heen!”, zeg ik enthousiast. Nu moet hij nog harder lachen. Hij vindt hij hem echt heel erg lelijk. Ik denk dat het wel losloopt en blijf zoeken naar dat ene bijzondere nest. Ondertussen zet ik een prachtige foto van een dergelijke hond op de screensaver, kan hij er vast aan wennen.

Als ik eindelijk een nest gevonden heb, in België weliswaar, begin ik er weer over. ”Niets ervan, die hond kan de stoep niet eens op komen met die afgesleten pootjes, ik wil niet zo’n lelijk ding op mijn erf”. Ik moet een serieus gesprek aangaan; hij is niet te vermurwen. De hond is te lelijk, hij wil hem echt niet. ”Je mag tegen iedereen roepen dat je hem lelijk vindt, maar dat je vrouw hem zo graag wilde”, probeer ik nog. Maar ik merk het gauw, dit gaat echt niet lukken. Ik denk dat ik me ooit zo’n blue Merle Welsh Corgi cardigan cadeau laat doen, want een gegeven hond mag je niet in de bek kijken. Dan moet je trouwens ook wel erg ver bukken bij dit ras.

Of registreer je om te kunnen reageren.