176 x bekeken 2 reacties

Klein bier

agd.media
Onhandig, zo is het optreden van staatssecretaris Henk Bleker te kwalificeren in de toekenning van 174.000 euro natuursubsidie.

Een gevalletje klein bier. Maar de ervaren rot had meteen openheid moeten verschaffen in plaats van de doofpot op te zoeken. Hij roept hiermee zelf de schijn van verdenking over zich.

Wat is er precies aan de hand? Blekers (inmiddels ex-) vrouw vraagt in 2005 subsidie aan voor het omzetten van landbouwgrond in natuur. Zij krijgt 144.000 euro voor waardedaling en ruim 30.000 euro voor inrichting van het gebied. Bleker, gedeputeerde in Groningen, is in gemeenschap van goederen met haar getrouwd.

Vooralsnog lijkt formeel met de toekenning niks mis. Toch wringt het. Met de subsidie is een natuurgebied ingericht, terwijl hij als staatssecretaris juist flink op natuur wil bezuinigen. Voor ondernemers met soortgelijke plannen is dit zuur.

Een bewindspersoon moet alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen. Openheid past daarin het beste. Bleker die als CDA-coryfee de klappen in Den Haag en het Hilversumse omroepcircuit kent, zou beter moeten weten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Henk ,
    je hebt het perfect gedaan bij pauw en witteman !!!!!!

  • no-profile-image

    WEG MET HET CDA!

Of registreer je om te kunnen reageren.