Redactieblog

282 x bekeken 1 reactie

Maffia?

Ik hoor twee auto’s aan komen rijden, net op het moment dat Jonuts ’Miranda’ roept. Buiten heerst chaos. Ik zie overal mensen en iedereen schreeuwt door elkaar. Temidden van de chaos een politieauto met twee agenten.

”Is het goed dat ik naar de post ga?”, vraagt Jonuts. Post? Onder werktijd? Door de blauwe uniformen kan ik niet meer helder nadenken, maar voor ik iets kan vragen, wordt aan mijn andere kant in onverstaanbaar Roemeens iets in mijn oor geschreeuwd. ”Stop!”, roep ik. ”Kan iemand me uitleggen wat er aan de hand is?”

Wat blijkt nou? Op zaterdagavond was Jonuts naar de disco geweest en had een groepje jongens ruzie met hem gezocht. Hij had van zich afgeslagen met een stuk hout en daarbij per ongeluk een autoruit ingeslagen. De ruit van de auto achter de politiewagen. Die mensen zijn vanmorgen bij Jonuts gekomen om geld te vragen voor de ruit. Wat hij netjes betaald heeft.

Maar toen ze weer wegreden bij onze boerderij, hield een groepje zigeuners met paard en wagen hen aan, waarna ze de bestuurder een klap verkochten en hem zijn telefoon afnamen. En nu denken ze dat Jonuts die zigeuners daarvoor betaald heeft. Wat natuurlijk onzin is, maar hij moet toch uitleg geven op de politiepost. POST. Aha!

Wat het schreeuwende clubje van de auto dwars blijft zitten – begrijp ik nu – is dat Jonuts niet wil zeggen wie de zigeuners zijn. Hij houdt vol dat hij niemand gezien heeft. Net als de rest van onze medewerkers.

Maar als Michel ’s avonds de video van de buitencamera bekijkt, ziet hij toch duidelijk hoe de zigeuners ons terrein op komen sjezen en een moment stoppen bij onze medewerkers. Hoezo niemand gezien?! Pas na lang aandringen, geven ze toe. Maar zeggen er meteen bij dat ze tegen de politie blijven ontkennen. Want de zigeuners hebben hen serieus bedreigd.

Hoezo maffia? Wij laten ons niet bang maken en geven de video gewoon aan de politie. En hopen dat zij de zigeuners wél herkennen. Anders kan de bestuurder, bloedlip of niet, alleen nog maar fluiten naar zijn telefoon.

Eén reactie

  • no-profile-image

    fnmyschty

    zIJlDT rrgrckiofweh, [url=http://fxezuyejygpt.com/]fxezuyejygpt[/url], [link=http://fsxqwehgewiy.com/]fsxqwehgewiy[/link], http://jbqpnpjrnuar.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.