Redactieblog

539 x bekeken

Vergunning Nieuw Gemengd Bedrijf

Den Haag – De gemeente Horst aan de Maas beslist aan de hand van onderzoek van de GGD of de vergunningverlening aan het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) wordt voortgezet. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw aan de Tweede Kamer.

SP-kamerlid Henk van Gerven vroeg Bleker om maatregelen te nemen tegen de komst van het bedrijf met 1,2 miljoen kippen en 35.000 varkens in Horst aan de Maas. Bleker zegt dat de vergunningverlening bij de gemeente en de provincie ligt.

De gemeente Horst aan de Maas heeft de GGD Limburg-Noord opdracht gegeven het IRAS-rapport ”Mogelijke effecten van intensieve veehouderij op de gezondheid van omwonenden” te vertalen naar de lokatie van het NGB. Op basis van dit rapport beslist de gemeente of de ontwikkeling van het bedrijf verder kan gaan, of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.