Redactieblogger

2495 x bekeken 12 reacties

Kaarten met Opa

Opa staat dit jaar 40 jaar in Boerderij, het zal weinigen zijn ontgaan. Maar Herman Roozen heeft nog allerlei plannen met de stripheld.

Het zal u niet ontgaan zijn dat Opa dit jaar 40 jaar in Boerderij staat. Op 1 oktober werden de 40 jaar volgemaakt; we zijn nu in het 41ste jaar bezig. De belangrijkste jubileumgebeurtenissen waren de kleurwedstrijd, de verkiezing van de Opa van het jaar en de expositie in het Fries Landbouwmuseum. De kleurwedstrijd en de verkiezing zijn ondertussen afgelopen, maar de expositie is in de kerstvakantie nog te zien. Tot zover de toeristische tips.

Nu de confetti is nedergedaald en de taart tot kruimels is versneden kan ik weer overgaan tot de orde van de dag. Of eigenlijk: tot de orde van de week. Het is namelijk de bedoeling dat over 10 jaar Opa 50 jaar wekelijks in Boerderij staat zodat er weer wat te vieren is. Maar ook voor die tijd zal er nog wel het één en ander te beleven zijn rondom Opa buiten de strippagina achterin Boerderij.

Bordspel met Opa?

Zo is er bijvoorbeeld sinds kort ook op Facebook een pagina van Opa die je kunt vind-ik-leuken. Opa heeft op Hyves al 7000-plus leden, maar op Facebook nog maar 500-min vind-ik-leukjes. Genoeg te doen dus. Ik kom zelf nooit op Hyves, maar wel vrij regelmatig op Facebook, dus de kans dat u daar bijzonder materiaal of nieuwtjes aantreft is wat groter. Sterker nog: ik denk dat ik dit weblog hier ga laten versloffen en overstap op Facebook voor het soort berichten dat hier de afgelopen 4-plus jaar stond.

En net als vorig jaar komt er ook weer een speciale 'opa-versie' van de Stoereboerenmeidenkalender. De foto's (allemaal een 10-plus!) heb ik al, nu alleen nog een keer tijd vinden om daar Opa bij in te Photoshoppen. Die foto's verschijnen dan vanzelf weer op deze website en op Facebook.

En dan heb ik altijd nog de droom om een bord- of kaartspel te bedenken rondom Opa. Af en toe krijg ik weer de kriebels en begin ik onderdelen te knippen, plakken en kleuren en regels te bedenken. Totdat ik er achter kom dat het spel niet leuk is of veel te ingewikkeld wordt. Maar ach: als ik het uit wil brengen bij het 50-jarig bestaan van Opa, dan heb ik nog bijna 10-min jaar om het te vervolmaken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bert

  Hoi Herman.Ja je Opa heb ik afgelopen week nog een rits van gelezen op internet.moest er mee lachen Opa in de oogst.In NL was het altijd eerste waar ik naar keek 20 jaar geleden en Opa is er nu nog. 40 jaar hele tijd en blijft de Opa in zijn doen en laten.
  Succes voor de komende 10 jaar weer.
  Groeten

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • piet123

  Hoi Herman,

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • piet123

  het eerste is het mooiste

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.