Redactieblog

263 x bekeken 1 reactie

Heimwee

DeltaMilk verhoogt de melkprijs over november. Voorzitter Theunis Sterk gaf een toelichting bij dit positieve bericht in donkere economische tijden. Het gaf mij een gevoel van heimwee naar vroeger.

Toen speelden de boerenbestuurders nog een grote rol in de coöperatie, die ze leidden, en in de communicatie met de leden. Dat is nu voorbij. Het zijn gladpratende voorlichters en directeuren die ons de stand van zaken meedelen. Ik weet het, bij grote coöperaties kan het niet anders. Maar dat neemt niet weg dat nostalgische gevoelens soms even opspelen.

Voorzitter Sterk had ook goede berichten te vertellen. Ze betalen een betere melkprijs uit dan FrieslandCampina en de nabetaling ziet er ook gunstig uit. Ik kan me helemaal voorstellen hoe dit bericht valt aan de keukentafel van de leden van DeltaMilk. Hun voorzitter vertelt prettig nieuws over het product dat ze alle dagen leveren. Dat is andere koek dan voorheen de heer Olijslager van Friesland Foods, die steeds sprak van grondstofkosten als hij het over onze melk had. Een belediging voor de boer, die in eigen ogen een eindproduct aflevert dat voor zijn inkomen moet zorgen.

Een goed gevoel dus bij DeltaMilk en voorzitter Sterk.

Voordat de lezer denkt dat ik meen dat dit de toekomst is van de Nederlandse Zuivel moet ik hem of haar teleurstellen. Ik geloof niet in eenzijdige productie van bijvoorbeeld kaas en ook niet in kleine fabrieken, die bulk produceren.

Ik werd alleen getroffen door het beeld van lang geleden, waarbij een sterke voorzitter de goede resultaten van zijn coöperatie bekend maakte. Ik gun het hun van harte, ook al is het niet meer van deze tijd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    tjegfq

    G6jlVX aimpemopgupm, [url=http://fjfapnrmoyxu.com/]fjfapnrmoyxu[/url], [link=http://ylcssygpegou.com/]ylcssygpegou[/link], http://iieocinnhpjm.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.