Redactieblog

269 x bekeken 2 reacties

Wie de schoen past

Enige weken geleden ontvingen wij een brief van het nieuwe ministerie van ELI. Hierin werd beweerd dat onze gecombineerde opgave was gecontroleerd. En mochten we ons in de opgegeven oppervlaktes hebben vergist, konden we nog naar beneden bijstellen. Betekent dit dat je niet naar boven kunt bijstellen wanneer je een fout hebt gemaakt?

Ik krijg hier een vreemde bijsmaak van. Deze brief en postzegel hadden ze zich kunnen besparen. Wie stuurt er nog een onnauwkeurige opgave op? In de brief wordt niet gesproken over de uiteindelijke uitkomst van de beoordeling. En op internet bij het LNV-loket ”mijn dossier” word je ook niet wijzer.

Er bekruipt mij het gevoel dat de controle gewoon nog niet is uitgevoerd. Ik waag er een telefoontje aan. Zoals verwacht, de medewerker blijft mij het antwoord schuldig. ”Ik kan het zo niet vinden mevrouw”. Natuurlijk. Maar…Dienst Regelingen eist van alle boeren dat zij geen dag te laat hun gegevens invoeren. En als er ook maar iets aan een opgave schort, word je zonder pardon gekort. Toegegeven, ik ben bevooroordeeld want mijn ervaringen met Dienst Regelingen zijn niet goed. Toen ik zes jaar geleden tot de maatschap toetrad en wij verplicht een ander relatienummer kregen, heeft het ruim drie jaar geduurd tot dat in alle gelederen van Dienst Regelingen was doorgedrongen. Tot grote ergernis en zelfs frustratie van mij, want na ettelijke brieven en telefoontjes bleven wij ook post ontvangen voor het oude relatienummer met alle gevolgen van dien.

De hand in eigen boezem steken was er niet bij. Steevast kreeg ik het antwoord ”dat is niet mogelijk dat u nog post voor het oude relatienummer ontvangt mevrouw”. Hier ligt dus nog een grote schone taak voor Henk Bleker. Want hoewel DR laatst de NAF-architectuurprijs heeft ontvangen voor vernieuwing in de digitale dienstverlening, schiet de dienst echt te kort in persoonlijke benadering. Wat zegt die prijs over de snelheid van de verwerking van opgaves of de afhandeling van telefoontjes? Maar gezien de voortvarendheid waarmee de heer Bleker te werk gaat, heb ik zeer grote verwachtingen van het ministerie van ELI op dit gebied. Ik kan niet wachten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Claudia, blij dat u er over schrijft. Wat kunnen wij doen of wat moet er gebeuren om deze percelenregistratiegekte te laten stoppen?

    Afzender: Oplssing gevraagd

  • no-profile-image

    Die bijstellingsactie was een soort correctiemogelijkheid voor ondernemers die bij de Gecombineerde Opgave nog steeds niets hadden gehoord van DR over doorgegeven wijzigingen. Zoals je wellicht weet was ervoor (dec, febr, mrt) de mogelijkheid geboden om het hele groffe intekeningswerk waarin ook de hooiwagens, kuilpakken en hekkelmateriaal van de perceelsoppervlakte werden afgehaald, te corrigeren. Dat was al een dusdanige stroom werk dat DR dat niet op tijd afkreeg om iedereen duidelijkheid te geven vóórdat de GDI er was. Hopelijk zijn alle wijzigingen, aanpassingen en correcties nu wel voor 1 april klaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.