314 x bekeken 9 reacties

Regeerakkoord: minder lange transporten met dieren

VVD en CDA willen het aantal lange-afstandstransporten met slachtvee verminderen.

Dat staat in het regeerakkoord, waarover de twee partijen, met gedoogsteun van de PVV, overeenstemming bereikten. Zij willen hiervoor de Europese regelgeving aanpassen. Ook hoopt het nieuwe kabinet het mogelijk te maken dat vaker vaccinatie in plaats van ruimingen wordt ingezet om dierziekten te bestrijden.

Zoals al eerder bekend is geworden, willen de partijen mishandeling van dieren harder aanpakken door de oprichting van een dierenpolitie bestaande uit vijfhonderd agenten, of 'animal cops'. Er komt een apart nummer voor dieren in nood en dierenmishandeling. Beide maatregelen waren een wens van de PVV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ook geen slachthuizen meer sluiten,want dan blijf je slepen met vee

 • no-profile-image

  I. Bakker

  @ akker,bouwer helemaal mee eens! daar hoef je geen koe of konijn voor te zijn om dat te vinden ;-) daar moet je gevoel voor in je lijf hebben. Helaas zijn er veel mensen die niet verder kijken dan het pakje in de winkel, die het niet interesseert wat die dieren moeten doorstaan. Zou fijn zijn als mensen daar meer bij stil staan!

 • no-profile-image

  boer

  In welke uithoek wonen jullie, Gert DR en Akker bouwer? Bij ons in brabant worden dieren al honderden jaren netjes vervoerd met vrachtwagens. Slepen wordt al sinds de middeleeuwen niet meer gedaan. Kijk anders even op internet dan zul je ook nog zien dat vervoer met wielen eronder veel minder energie kost dan slepen. Succes.

 • no-profile-image

  Wim

  Beste mensen laten we eerlijk zijn,als wij na een lange bus of vliegreis op de plaats van bestemming zijn voelen wij ons toch ook niet zo lekker meer als toen we aan de reis begonnen.
  Als vlees veehouder heb ik 25 jaar mijn beesten aan de zelfslachtende slager in het dorp geleverd, de beesten stonden er fris en uitgerust bij hadden een goed leven gehad wat later te proeven was aan het produkt.
  Toen dit familie bedrijf moest sluiten omdat het de concurentie van de kilo knallers niet meer aan kon(door allerlei overheids maatregelen) en mijn beesten nu soms ook over langere afstand vervoerd moetten worden om toch nog een zo redelijk mogelijk rendement te halen,zegt mijn boeren hart dat dit toch niet goed is voor de beesten hoe lux de touring kar ook is.
  Door de sanering van de slachterijen in NL is het lange afstand transport alleen maar toe genomen en zal nog verder toenemen,ook het aanstaande kabinet probeert de put te dichten terwijl het kalf al lang verdronken is door lange afstands transporten te verminderen.

 • no-profile-image

  varken

  @akker bouwer, ben jij toevallig een koe of een konijn of iets dergelijks ????

 • no-profile-image

  erik

  Nu nog zorgen dat we 20 uur per dag kunnen slachten, dan hoeft dit al helemaal geen thema meer te zijn.

 • no-profile-image

  Akker

  Vlees gewoon verbieden. Dan ben je helemaal van alle ellende af. Geen gesleep met dieren meer. Dat kan echt niet meer. Mensen kunnen perfect 100% plantaardig eten. Vlees eten is aangeleerd gedrag.

 • no-profile-image

  erik

  @akker bouwer; jij bent zeker het vriendje van Thieme. Dit blijkt ook aan de onzin praat die je uitkraamt! Waar je mee omgaat word je mee besmet.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Wat is er eigenlijk overeengekomen dan? Is er een maximaal aantal Km dat er gereden mag worden of is er een tijdslimiet gesteld of beide? Moeten dieren dan mischien verplicht naar een rustplek twee uur van de bestemming? Hoe werkt dat?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.