167 x bekeken 8 reacties

Nieuw kabinet laat doelen EHS los

Het nieuwe kabinet laat de oorspronkelijke doelstellingen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) los.

Dat blijkt uit het zojuist gepubliceerde regeerakkoord van VVD en CDA. De twee partijen willen, met gedoogsteun van de PVV, de EHS in 2018 'herijkt' realiseren. Dit houdt onder meer in dat zij zich vooral willen richten op het beheer van gebieden, terwijl de aankoop van nieuwe gronden op een laag pitje wordt gezet.

Ook zal het kabinet waar nodig de grenzen van gebieden verleggen en meer aandacht besteden aan de inzet van de beschikbare ruilgronden. De robuuste verbindingszones worden volledig geschrapt. Bij het beheer van natuurgebieden is volgens de partijen een belangrijke rol voor boeren weggelegd.

De opstellers van het akkoord spreken zich daarnaast uit voor de invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), die nodig is voor een goed samengaan van landbouw en economie. Verder willen zij 'nationale koppen' op Europese natuurwetgeving actief opsporen en verwijderen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, het zijn en blijven natuurlijk wél politici en als die zeggen dat ze je wijn serveren dan krijgt men op z'n beste en bak slootwater over zich heen. Om af te koelen! Kortom: ik moet het allemaal nog zien gebeuren en had een socialer akkoord met meer compassie voor de zieken, zwakken, ouderen en hulpbehoevenden en meer 'offers' bij de hogere inkomens toch aanvaardbaarder gevonden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kijk eens aan, dat is wat ik nooit had durven hopen: bestuurders met boerenverstand en gevoel voor realiteit. Ik hoop nog veel plezier te mogen beleven van deze drie musketiers Rutte, Verhagen en niet als laatste Wilders. Als de helft van het regeerakkoord wordt uitgevoerd, dan ben ik dik tevreden. Je kunt ze in ieder geval niet verwijten dat ze hun oren niet te luister hebben gelegd.

 • no-profile-image

  de grenswachter

  eerste verstandige besluit

 • no-profile-image

  x

  Je zou bijna denken dat het gezonde boerenverstand weer helemaal terug is

 • no-profile-image

  herkauwer

  Als dit allemaal waar is dan val ik van mijn geloof! Al jarenlang verzet ik me tegen die idiote robuuste verbindingszones, de natuurontwikkeling (lees: verrabbezakking) in kwetsbare natuurreservaten is een nagel aan mijn doodskist en de oorspronkelijke EHS is volkomen verziekt doordat volslagen krankzinnigen daarin aan het rotzooien gingen met 'nieuwe natuur' en buitenlands vee. Er moet ook geen vierkante meter nieuwe grond meer worden aangekocht zolang de bestaande natuurterreinen niet ecologisch verantwoord worden beheerd. Ik adviseer het nieuwe kabinet om terstond de Mestwetgeving in de cilyndrische archieftrommel te mikken en de N- en P-waarden te laten herberekenen. Maar in geen geval door de WUR.

 • no-profile-image

  gert

  EHS en Natura 2000,toppunt van waanzin !!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Gert jij getuigt weer van een weldoordacht oordeel. Ooit wel eens nagedacht over hoe ons land er uit gaat zien voor komende generaties? Nee natuurlijk, want wie dan leeft, die dan zorgt. En dus mogen wij alles naar de kloten helpen. En dat noemen we nu Rechts Egoistisch!

 • no-profile-image

  koetje

  Nou Herkauwer dit kabinet is nog niet eens geïnstalleerd,maar er komen vandaag wel heel veel positieve berichten binnen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.