405 x bekeken 10 reacties

Ministers: kip niet schadelijk voor gezondheid

Pluimveevlees en eieren zijn niet schadelijk voor de gezondheid, mits op de juiste wijze bereid.

Volgens de ministers Ab Klink (volkgezondheid) en Gerda Verburg (landbouw) is er dan ook geen reden de verkoop van met ESBL's besmette kipproducten uit de schappen te halen.

Eind vorige week ontstond ophef over het risico van antibiotica resistente ESBL's in kip naar aanleiding van het bekend worden van het eerste sterfgeval als gevolg van deze bacterie. Een onderzoekster van het RIVM stelde dat supermarkten de verkoop van besmet vlees aan banden moeten leggen. Later werd dit door het instituut weersproken.

Ook Klink en Verburg vinden een verbod onnodig. Door verhitting van vlees en eieren sterven schadelijke bacteriën, waardoor de consumptie veilig is. Bovendien neemt het kabinet maatregelen bij de bron door het antibioticagebruik in de veehouderij terug te dringen. Volgende week wordt het advies van de daarvoor ingestelde taskforce verwacht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  katja Oudshoorn

  Piet Wester, jij bent een nihilist! Ga jij maar lekker gestoofde dioxine-alen kanen en lichtgevende strontiumbovisten kauwen. Tegen zulke domheid is zelfs geen roundup-resistent onkruid gewassen. Gedsie....!

 • no-profile-image

  ??

  AB-je wel de bel gehoord maar eigenlijk niet weten wat jij raaskalt?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Niet alleen in oost europa Han. Laatst werd er voor zeer hoge nucleaire contaminaties gewaarschuwd in Beierse paddenstoelen en ook in Scandinavië kunnen boleten en bovisten als nachtverlichting gebruikt worden! En dat alles door een BOEM in Cernobyl! Jammer dat er destijds nooit is gemeten wat die 1956-BOEM in Celjabinsk aan distributie van nucleaire isotopen heeft opgeleverd. Gelukkig eet en at ik hoegenaamd nooit wilde paddestoelen.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Geloof maar dat direct de paniek bij de marketingspriesters is toegeslagen....bad for bizznizz

 • no-profile-image

  Ab Zandstra

  Vlees=moord. Dus dodelijk. Zowel voor de mens die er doodziek van wordt, als voor de dieren die er voor worden vermoord. Maar dankzij de vlees-maffia moeten de burgers nog steeds geloven dat het zo gezond is en dieren het zo geweldig naar hun zin hebben in de bio-industrie.... Het tuig van de vlees-maffia blijft maar leugens verkondigen. Honderden miljoenen dieren per jaar (alleen al in Nederland) worden vermoord voor het vlees. Honderdduizenden Nederlanders per jaar worden ziek door vlees en tienduizenden per jaar gaan er aan dood (kanker, hartkwalen).

 • no-profile-image

  herkauwer

  Er gebeuren vreemde dingen in het Agd. Eerst verschijnt er een bericht 'ministerie moet ontheffing zwanendrift opnieuw bekijken', waaronder al heel snel belangrijke info geplaatst wordt. Die wordt echter al bijna meteen verwijderd. Vervolgens wordt dat forum met enige moeite en tegenwerking doorgestart en nu is het ineens gesloten voor reacties! Ik stel dus voor om dat forum hier voort te zetten. Want Gerda Verburg heeft niet alleen haar, in de privésfeer goed bekende, ambachtelijk zwanenslachter wederrechtelijk bevoordeeld, maar ook meer dan 100.000 palingetende medemensen levensbedreigend geweld aangedaan. En daarop past een klinkend antwoord!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Paling is ook heel gezond hoor. Vraag maar aan Gerda!

 • no-profile-image

  Piet Wester

  Kogelvis (erg giftig) is ook niet dodelijk, mits op de juiste wijze bereid.
  Paddestoelen kun je ook rustig in het bos zoeken en eten, mits je alleen de niet giftige plukt.
  Paling kun je ook rustig eten, mist je resistent bent voor dioxine.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  CDA-congressen. Die zijn pas slecht voor de geestelijke en fysieke gezondheid!

 • no-profile-image

  Han

  Beste Piet Wester ga gerust paddestoelen plukken in het Nederlandse bos. Heb je geluk mag je met oom agent mee naar zijn hotelletje om je te verantwoorden. Pluk je in Oost Europa paddestoelen geen punt, je gat op termijn licht geven.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.