517 x bekeken 2 reacties

LTO: regeerakkoord versterkt agrarische sector

De plannen van VVD, CDA en PVV leiden tot een versterking van de concurrentiekracht van de agrarische sector.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO in een reactie op de zojuist gepubliceerde regeer- en gedoogakkoorden van het beoogde kabinet. De drie partijen spreken uit dat boeren en tuinders zich moeten kunnen blijven ontwikkelen en tast fiscale voordelen zoals de landbouwvrijstelling en rode diesel niet aan.

Ook het voornemen achttien miljard te bezuinigen spreekt LTO aan. Nederlandse agrarische ondernemers lenen meer dan buitenlandse collega’s en daarom is het in de hand houden van de inflatie volgens Maat essentieel. Het nieuwe beleid op het gebied van duurzame energie, naar Duits model, kan eveneens op steun van de grootste land- en tuinbouworganisatie rekenen.

De samenvoeging van de ministeries van LNV en EZ noemt Maat echter een 'miskleun'. Volgens hem is het gezien de exportpositie van de Nederlandse landbouw onverstandig dat de sector bij onderhandelingen in Brussel niet door een minister wordt vertegenwoordigd. Op het gebied van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid had Maat graag gezien dat het kabinet zich duidelijker had uitgesproken voor het behoud van een 'fatsoenlijk budget'.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Geen miskleun ,het nieuwe beleid wordt zakelijker en niet zo soft als het vorige met al die milieulobbys die een grote invloed hadden

 • no-profile-image

  overijsselse melkveehouder

  Met dit kabinet komt de agrarische
  sector van de regen in de drup.

Of registreer je om te kunnen reageren.