Redactieblog

303 x bekeken 3 reacties

LTO pleit voor duurzaam beleid voor duurzame energie

LTO Nederland wil een duurzamer beleid voor de ondersteuning van productie van duurzame energie.

"We weten dat het ontwikkelen van nieuwe projecten voor duurzame energie niet kunnen subsidie kan. Dat geldt voor biogas, maar ook voor wind- en zonne-energie", zegt Henk Brink, portefeuillehouder duurzame energie van LTO Nederland. 'We hoeven geen regeling met een gouden randje, maar wel een regeling waar we op kunnen bouwen", aldus Brink. Hij haalt aan dat de huidige SDE-regeling een loterij is. "Van de 128 aanvragen krijgen ruim 20 energieprojecten de subsidie. Bovendien kan de regeling bij een ander kabinet zo stopgezet worden", aldus Brink. Hij ziet liever dat de regeling los komt te staan van de rijksbegroting, maar via de energiemarkt wordt geregeld. "Dan hoeft het niet meer te kosten, maar hebben ondernemers meer zekerheid als ze willen investeren in de productie van duurzame energie." Brink zei dit op een bijeenkomst bij een energieproject in Zeewolde, waar het biogas van melkveehouder Gert-Jan van Beek een woonwijk voorziet van elektriciteit en warmte.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  n.karsten

  eerst zal de regelgeving rond om vergisting anders moeten anders ben je alleen maar de grondstoffen leveranciers aan het subsidieren en die komen veel al uit het buitenland dan is de duurzaamheid wel een beetje ver te zoeken bv. onze buurman zijn [sinasappelen ,en ander fruit] afval gaat door heel nederland heen wij kunnen die prijzen niet betalen doordat we minder sub. krijgen

 • no-profile-image

  a hamstra

  L.T.O. wat nu,, nu er bij de boeren niets meer te halen is, de burger ook in de houdgreep,, met een on ontkom bare regeling.

 • no-profile-image

  Han

  Waarom wil LTO de boeren opwekken om zich in een niet rendabele bio energie te storten? Waarom niet met TH Twente en BTG om tafel om te bekijken hoe rendable de Bio fuell Generatie II is? Zonder grote subsidies, belasting geld dat er niet is, de boer aan een nieuw infuus leggen? Ik begrijp de landbouw niet meer, van het ene infuus naar het andere infuus en je meer en meer speelbal worden van de politiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.