Redactieblog

212 x bekeken 6 reacties

LTO: erkenning voor onze rol in begroting en Troonrede

LTO Nederland reageert postief op de begroting en de troonrede.

"In de begroting zien we een erkenning van de rol, die de agrarische sector in zowel economisch als landschappelijk opzicht speelt", zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat. De forse bezuinigingen raken de agrarische sector in beperkte mate, al ligt het inkrimpen van de budgetten voor ganzen- en weidevogelbeheer en het programma Schoon en Zuinig gevoelig voor de land- en tuinbouw, zegt LTO.

De opdracht van het demissionair kabinet om te blijven investeren in duurzaamheid kan volgens LTO alleen als hiervoor innovatie- en stimuleringsregelingen zijn. "In combinatie met het behoud van enkele fiscale regelingen zal de agro-sector haar aandeel leveren in het verdere economische herstel", zegt LTO.

Het herstel van de Nederlandse economie is volgens LTO leidend geweest in de nieuwe begroting. "Dat blijkt uit de voortzetting van de verrruimde afschrijvingsregeling en het handhaven van een lagere vennootschapsbelasting voor de eerste winst", aldus LTO. De organisatie pleit voor een sterkere positie voor de land- en tuinbouw in de voedselketen, zodat ze een betere prijs krijgen voor de producten. De organisatie vindt het terecht dat ketenpartijen en consumenten hierop worden aangesproken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik vind erkenning toch iets heel anders dan het om zeep helpen van de landbouw. Het verschil tussen wat met de mond beleden wordt en wat men daadwerkelijk DOET.

 • no-profile-image

  grond

  De overheid rijdt mij flink in de wielen, nu ik net grond wil gaan kopen. Ze gaan namelijk nog meer grond opkopen, om er natuur van te maken. Voor wie werkt L.T.O. eigenlijk?

 • no-profile-image

  anne

  gelukkig maakt LTO zich hard voor meer geld voor weidevogelbeheer. Bijna 20% van de boeren in Nederland doet immers mee aan de programma´s. Minstens zo belangrijk is ook een fatsoenlijke schaderegeling voor ganzen.

 • no-profile-image

  A Hamstra

  Het L.T.O. Weidevogel beheer, ganzen beheer,
  L.T.O. boeren zijn ondernemers , geen natuur beheerders, geeft aan dat het L.t.O
  zich meer zorgen maakt om de natuur dan de boer.
  Er moet meer ruimte komen voor een fatsoenlijk inkomen ,
  Daar moet het L.T.O zich voor inzetten.
  Vele boeren draaien met verlies, wat doet u voor deze ondernemers.

 • no-profile-image

  gert

  Erkenning voor de landbouw en geld voor natuur,wat koop je er voor ?

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  O ja men heeft zo veel waardering voor de land en tuinbouw. Grote bijdrages aan de schatkist........kom je echter voor wat geld voor een o zo nodige herstructurering dan is er geen geld. Wel de mooi sier uithangen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.