170 x bekeken

Huizinga wil hervorming klimaatpanel

Het internationale klimaatpanel IPCC moet professioneler gaan werken.

Dat schrijft minister Tineke Huizinga (Vrom) aan de Tweede Kamer in een reactie op twee onderzoeksrapporten over de werkwijze van het panel.

Het IPCC kreeg onlangs zware kritiek, omdat enkele beweringen over klimaatverandering niet bleken te kloppen. Zo stond in een rapport van 2007 ten onrechte dat de gletsjers van de Himalaya in 2035 gesmolten zullen zijn.

Studies van het Planbureau voor de Leefomgeving en de International Academy Council bepleiten daarom striktere procedures bij het IPPC. Huizinga schaart zich achter deze opvatting en zal zich inzetten voor het doorvoeren van de aanbevolen hervormingen. Wel stelt zij dat dit een langdurig proces zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.