710 x bekeken 4 reacties

Fusie LNV en EZ zeker

De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Economische Zaken worden samengevoegd.

Daarover hebben VVD, CDA en PVV overeenstemming bereikt, zo melden goed ingelichte bronnen in Den Haag. Gisteren rondden de drie partijen de onderhandelingen voor een minderheidskabinet met succes af. Vandaag bespreken de coalitie-onderhandelaars het regeer- en gedoogakkoord in hun fracties; morgen worden de afspraken officieel bekendgemaakt.

De fusie was voor de VVD een aangelegen punt in de onderhandelingen. Al voor de verkiezingen hadden de liberalen deze wens geuit. Verschillende CDA’ers, waaronder landbouwminister Gerda Verburg, zijn voor behoud van LNV als zelfstandig departement.

Hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien is nog onduidelijk. Zo is nog niet zeker of ook natuur tot het nieuwe departement gaat behoren. Hoogstwaarschijnlijk krijgt landbouw een eigen staatssecretaris. In de wandelgangen wordt Verburg genoemd als mogelijke minister van defensie in het nieuwe kabinet. Zijzelf zegt daarover niet op de zaken vooruit te willen lopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De volgende stap is: de WUR losweken van LNV en gewoon onder het ministerie van onderwijs laten vallen. Hopelijk wordt het dan een ONAFHANKELIJKE tent (universiteit kan krijg ik mijn strot niet uit).

 • no-profile-image

  weg met dat

  Ach zij past perfect bij defensie, ze heeft de oorlog verklaard aan de boeren en dreigt nu te winnen, dus waar Verburg komt heerst dood en verderf....

 • no-profile-image

  Maak

  En zelf is ze ook een slagschip.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Het is nog maar de vraag of dat bruinhemdenkabinet er uberhaupt komt...

Of registreer je om te kunnen reageren.