Redactieblog

259 x bekeken 6 reacties

Dubbele moraal bij overheid helpt distel verspreiden

Distels hebben in Zeeland in de zomermaanden tot ernstige schade geleid bij akkerbouwers, tuinders en veehouders. Instanties doen onder druk van de natuurlobby weinig aan de overlast.

Dat stelt statenlid Johan Robesin van de Partij voor Zeeland, die de laatste maanden alle klachten verzamelde.

De klachten, samengebracht in een zwartboek, wijzen vaak op de dubbele moraal die de provincie aan de dag legt. Een akkerbouwer uit Lewedorp zag bijvoorbeeld distels langs het spoor zaad geven op zijn akkers. Spoorbedrijf Pro-rail doet er niks aan en de gemeente laat het als handhavende instantie afweten, terwijl boeren zelf aan een strenge distelverordening worden gehouden.

De verordening ging op 14 juli in en betekent dat moet worden voorkomen dat distels binnen 30 meter van een perceel landbouwgrond tot bloei komen. Veel boeren en tuinders zien dat distels in nieuwe natuur de vrije hand krijgen. ”De natuurlobby moet aan banden”, concludeert Robesin. ”Het moet afgelopen zijn met de aanleg van nog meer waardeloze, geldverslindende natuur.”

Distelpluizen waaien al rond als sneeuwbuien, aldus Robesin. Distels maken dat vee niet prettig graast en dat opbrengsten op akkerland dalen. Robesin eist dat de distelverordening wordt heroverwogen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gedupeerde

  alle instanties denken dat het niet bestijden van distels goed is voor het milieu.Volgens mij bereik je hier alleen het tegen overgestelde mee.Wij moeten meer spuiten.Johan sterkte met je strijd,en geef niet op want dit is nog maar het begin van het probleem.hier moet wat aan gedaan worden want dit word een ramp!!!!!!!

 • no-profile-image

  gerrie

  Onkruid verspreiden is 1 van de vele linkse hobby's die dit land telt. Eigenhandig eruit laten trekken door die vreselijke linkse luie lui.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Gewoon wachten tot die distels goed droog zijn en dan gooi je er per ongeluk een brandende lucifer in. Als het treinverkeer vaak genoeg stil ligt ruimen ze hun rotzooi wel een keer op.

 • no-profile-image

  gert

  Ook in Drenthe veel Jacobskruiskruid ,ook een dubbel moraal bij de overheden en natuurorganisaties

 • no-profile-image

  arend

  nederland gaat gebukt onder een linkse diktatuur van melkertbaan gesubsidieerde ambtenaren welke over de rug van het bedrijfsleven haar zakken vult...

 • no-profile-image

  Frank

  Wat denk je van die toekomstige bouwterreinen die soms volledig begroeid zijn met distels en andere onkruiden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.