Redactieblog

194 x bekeken

CDA wil onderzoek naar bestrijding blauwalg

CDA Zuid-Holland wil dat de provincie nader onderzoek laat doen naar de vorming en bestrijding van blauwalg.

"Meer inzicht is noodzakelijk om blauwalg op de langere termijn effectief te kunnen bestrijden", aldus de CDA statenfractie. In Zuid-Holland gaat het vooral over het Volkerak-Zoommeer, waarvan de provincie het zout maken van het meer als enige oplossing ziet voor de bestrijding van blauwalg.

Wiebrand Dijkstra, CDA woordvoerder, heeft hierover zijn twijfels. "Het verzilten van het op één na grootste zoetwaterreservoir van Nederland is een rigoureuze en onomkeerbare maatregel. Daar moet goed over worden nagedacht, zeker in tijden waarin zoet water een schaars goed dreigt te worden." Het CDA pleit ervoor om naar alternatieve bestrijdingsmethoden te zoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.