517 x bekeken 2 reacties

Verburg: invoering van Wet dieren halfjaar later

Door de val het kabinet is de inwerkingtreding van de Wet dieren met zeker een halfjaar uitgesteld.

De nieuwe regels gaan niet eerder in dan op 1 januari 2012, schrijft minister Gerda Verburg in een brief aan de Kamer.

Hoewel het wetsvoorstel al klaar is, moeten de uitvoeringsregels nog worden opgesteld. Volgens Verburg behoort besluitvorming hierover plaats te hebben onder verantwoordelijkheid van het nieuwe kabinet.

In de brief gaat zij nader in op het begrip intrinsieke waarde van het dier, dat in de wet moet komen te staan. Met name CDA en VVD zijn bevreesd dat dit kan leiden tot beperkingen. Verburg ontkent dat. Zij stelt dat het belang van het dier altijd moet worden meegewogen, maar dat het resultaat niet anders zal zijn dan nu.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  Als het resultaat niet anderszal zijn als nu (zie laatste zin) waarom dan nieuwe wetgeving?

 • no-profile-image

  Dajenne

  CDA en VVD vrezen dat de erkenning van de intrinsieke waarde van een dier leidt tot beperkingen. Dat is nu inderdaad precies wat de erkenning van de intrinsieke waarde van een dier betekent ja, dat je niet zomaar alles kunt doen met dieren wat je wilt en dat ons recht op een lapje vlees stopt daar waar dierenleed begint! Maar ja CDA en VVD zijn voorstanders van de bio-industrie en als je ten volle rekening zou houden met de intrinsieke waarde van dieren dan kan de bio-industrie met zijn walgelijke en schanda;lige dierenmishandelpraktijken niet langer voortbestaan.
  Leve de erkenning van de intrinsieke waarde van dieren! Weg met de bio-industrie!

Of registreer je om te kunnen reageren.