Redactieblog

174 x bekeken 3 reacties

Varkenshouders in Spanje willen graan uit interventie

De Spaanse organisatie van varkenshouders Anprogapor roept de Europese Unie op om de graanvoorraden uit de interventie op de markt te brengen.

Hiermee hopen de varkenshouders het prijsniveau voor graan te verlagen.

"De situatie is anders dan bij de hoge graanprijzen in 2007. De hoge prijzen zijn nu het gevolg van speculatie. De oogst van dit jaar zal vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar." Anprogapor zegt dat de prijssstijgingen van graan een stijging van de productiekosten met 30 procent per kilo vlees heeft veroorzaakt. "Dit kunnen de varkenshouders niet doorberekenen aan de consument en de sector kan de extra kosten niet zelf dragen omdat ze nog niet hersteld zijn van de crisis in 2007 en 2008", aldus de Spanjaarden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van het één

  Minder varkensvlees => hogere prijs. Minder varkensvlees => minder voer nodig ==>> lagere voerkosten door groter aanbod van graan!

 • no-profile-image

  john

  ja nu minder insemineren dan hebben we over 10,5 maand minder aanbod van vleesvarkens... waarschijnlijk is dan de nieuwe oogst bekend en hebben we er te weinig.. samenwerken voor beter rendement blijft toch utopie dus dan maar wat conculega's weg concureren... jammer dat het zo moet. De Banken varen er wel bij/

 • no-profile-image

  kriskras

  varkensvlees moet maar duurder worden , wat is dat nu !!! gaat de vleessector verder op de kap leven van de akkerbouw !!! produceer minder varkensvlees en het probleem lost zichzelf op

Of registreer je om te kunnen reageren.