352 x bekeken 2 reacties

Groenlinks wil maatschappelijke discussie klonen dieren

Groenlinks wil een maatschappelijke discussie over het klonen van dieren.

Dat stelt Kamerlid Arjan El Fassed van die partij in vragen aan landbouwminister Gerda Verburg. Aanleiding voor die oproep is de ontdekking dat vlees van twee mannelijke nakomelingen van een gekloonde koe in Groot-Brittannië in de voedselketen zijn terechtgekomen. De Britse autoriteiten hebben een bericht hierover in de The International Herald Tribune bevestigd. El Fassed wil van Verburg weten of dit in Nederland ook kan gebeuren.

Daarnaast vraagt hij de minister of zij vlees van gekloonde dieren veilig acht en of de Britse situatie aanleiding is het toezicht op de vleesketen te verscherpen. El Fassed vindt dat er in Nederland te weinig wordt gediscussieerd over de ethische kanten van het klonen van dieren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Deze stier Herman en zijn dochters Hermientjes en de conclusie Ethisch onverantwoord. Project heeft de staat 20 miljoen gekost en de revenuen zijn naar de USA verhuisd en Herman ging richting Oude stieren huis om uit eindelijk aan ouderdom te overlijden. Ik zie niet in waarom we deze discussie weer moeten voeren, we zullen ethisch toch niet zo snel zijn veranderd of hebben we in deze zaken zeker geen ruggegraat en draait alles om de POEN. Waarom dan geen definitieve uitspraak over GGO maar ook afwachten tot dat ze via natuurlijke weg met en beetje hulp de wereld overspoelen.

  • no-profile-image

    gerrie

    Grienlinks heeft niks te willen, ze mogen alleen maar luisteren en Femke slikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.