Redactieblog

338 x bekeken 6 reacties

Vakgroep NVM verwacht stabiele quotumprijs

De vakgroep Agrarisch en Landelijk Vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verwacht dat de prijs voor melkquotum stabiel zal blijven.

"Het zal mij niet verbazen als de quotumprijs op niveau blijft", zegt voorzitter Harry Boertjes. NVM merkt dat melkveehouders belangstelling houden om melkquotum te kopen. "Zij zien de investering in quotum niet alleen als het kopen van productierechten die in vijf jaar afgeschreven zijn. Ze zien het ook als investering in de positie van hun bedrijf. Door nu quotum te kopen biedt het mogelijkheden om de schaalvergroting op het bedrijf door te zetten."

Hij merkt dat veel melkveehouders verwachten dat er een nieuwe vorm van productiebeperking komt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ook goed voor makelaars

 • no-profile-image

  de tukker oet twente

  Het is alleen jammer voor de makelaardij dat de BANKEN zeeeeeer terughoudend zijn met het verstrekken van geld, en in veel gevallen afraden om te kopen/leasen.

 • no-profile-image

  Quotumkoper in 1985/86/87

  Melkquotum gaat er vanaf en er komt een referentie periode aantal koeien /cq aantal hectare.Simpel om de zaak in de melkveehouderij in toom te houden .De melkveehouderij mag geen intensieve zieke sector worden .

 • no-profile-image

  bankmedewerker

  Nu melkquotum kopen is harder werken en minder verdienen. De enige die er beter van wordt is de verkoper en de bank

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laat ieder toch doen wat hij wil. Enkele jaren geleden geloofde niemand in halvering van de quotumprijs, en nu gelooft niemand in het verdwijnen van de productiebeperking. De een denkt dat er een vorm van regulering blijft, en een ander denkt dat de bedrijfslocatie gaat bepalen of je wel of niet mag uitbreiden. Dat maakt het verschil in ondernemen, en in de beurs. En die bepaalt of je mag blijven.

 • no-profile-image

  Hilco

  Altijd weer opvallend dat wanneer de quotumhandel stil valt de makelaars met een dergelijk bericht naar buiten komen. De verwachting wordt gewekt dat de melkveehouders het normaal vinden om voor de huidige prijs te kopen. Nu kom ik jaarlijks op een 700 verschillende melkveebedrijven en niemand vindt de huidige quotum prijzen normaal. De "Boerderij" zou zich niet moeten laten lenen voor deze eenzijdige berichtgeving.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.