Redactieblog

293 x bekeken 1 reactie

MER Nieuw Gemengd Bedrijf binnenkort gepubliceerd

De Milieu Effect Rapportage (MER) van het Nieuw Gemengd Bedrijf uit Horst aan de Maas wordt binnenkort gepubliceerd.

Dat melden de vier ondernemers op hun website. Nieuw Gemengd Bedrijf is een plan van vier Limburgse en Brabantse ondernemers om een gesloten varkens- en pluimveebedrijf met slachterij en Bio Energiecentrale te beginnen. De ondernemers willen hiermee op een innovatieve en duurzame manier vlees produceren.

Het bedrijf wil als voorbeeld dienen voor adequaat agrarisch management, onder meer door de gekozen aanpak van milieu- en transportproblemen en door verbetering van dierenwelzijn. In het bedrijf komen 1,1 miljoen vleeskuikens en 30.000 varkens. De omvang wordt gerealiseerd door intensieve samenwerking tussen de bedrijven.

De vier ondernemers, Kuijpers Kip, Christiaens Group, varkensbedrijf Houbensteyn Groep en varkensbedrijf Gert-Jan Vullings, begonnen in 2004 met het plan. De afgelopen 2,5 jaar is gewerkt aan de MER. Tijdens het opstellen van de MER, dat door de vele innovaties in het bedrijf langer duurde dan gewoon, zijn de normen en rekenmodellen gewijzigd voor de MER. Dit leidde ertoe dat de berekeningen opnieuw moesten. Dit is inmiddels afgerond en binnenkort wordt de MER gepubliceerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Maak 't

    Ach ja, papier is geduldig.

Of registreer je om te kunnen reageren.