Redactieblog

413 x bekeken

Innovatiefonds keert prijzen uit aan 4 agrariërs

Voerproducent For Farmers heeft vier agrariërs beloond voor hun innovaties.

Via het Innovatiefonds Farmers for Farmers krijgt Jeroen Kemper uit Ambt Delden een premie van 2.500 euro voor zijn automatische graanstrooisysteem waar een plateau aan bevestigd kan worden voor grondeieren. Hiermee wordt het loop- en tilwerk in de stal aanzienlijk minder, omdat het systeem het graan automatisch strooit. De stal van Kemper is ook voorzien van een nieuw systeem van winddrukkappen die automatisch omhoog klappen, waardoor het reinigen van inlaatventielen gemakkelijker gaat.

Zeugenhouder Jeroen Schuldink uit Ommen kreeg 1.000 euro voor de door hem ontwikkelde ophangkom voor biggenvoer in de kraamstal. De ophangkom hangt aan de hokafscheiding, waardoor ze makkelijker zijn te verversen. Doordat de kommen niet op de grond staan, maken de biggen ze minder vies.

Maatschap van de Riet uit Bruchterveld heeft een voerpannenstabilisator ontwikkeld om te voorkomen dat er voer verloren gaat doordat door het wild pikken van de hanen tijdens het eten de pannen scheef gaan hangen. Ook zij kregen hiervoor 1.000 euro van het innovatiefonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.