Redactieblog

360 x bekeken 3 reacties

GD waarschuwt voor botulisme

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) waarschuwt voor botulisme.

Bij warm weer kan botulisme in het oppervlaktewater ontstaan. De toxinen van Clostridium botulinum zijn zeer giftig voor runderen. Rundvee kan in contact komen met de toxinen via dode vogels of via het drinken van oppervlaktewater. Door beregenen met oppervlaktewater kunnen de toxinen ook op het gras terecht komen.

Botulisme veroorzaakt bij runderen verlammingsverschijnselen. "Minder dan één gram besmet kadavermateriaal kan al dodelijk zijn", waarschuwt de GD. De organisatie adviseert watergangen goed te controleren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Reindert Vos

  Nee jij levert een grote bijdrage!! :> whaha uit de stad cker? haha dat vossen n hoop kadavers achter laten... duh... die liggen lekker in de zon te braaien... hoeveel gram zou een gemiddeld kadaver wegen? Kortom... n kleine bommetjes met desastreuze gevolgen... ach dat is ook voor de boer... weleens meegemaakt?

 • no-profile-image

  Reindert Vos

  Als Reindert Vos lust ik maar al te graag een (brand)gansje of ander weidevogeltje, maar dan alleen de kop, de rest laat ik in/rondom poelen en sloten slingeren. Dat mag de boer opruimen, inkuilen of wat dan ook. Wij vossen voelen ons veilig in Nederland, er zijn prachtig mooie natuurgebieden, woelmuisjes, brandgansjes, bergeendjes, scholeksters, kemphaantjes. Heerlijk

 • no-profile-image

  mark

  Als je de maatschappij een net zo grote bijdrage levert als de onzin die je hieronder schrijft, dan zit het goed met je leven!!!

  Betalen wij nog wel wat meer belasting om jou maar achter slot en grendel te houden!!!

  BEDANKT VOOR DE BIJDRAGE!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.