311 x bekeken

Winst voor voorstanders nertsenverbod

De voorstanders van een verbod op de nertsenhouderij hebben hun meerderheid in de Tweede Kamer versterkt.

Het verlies van initiatiefnemers SP en PvdA wordt ruimschoots goedgemaakt door de winst van PVV, Groenlinks en D66. De partijen die de sector willen verbieden hebben samen 91 zetels behaald. Ter vergelijking: in de oude samenstelling van de Tweede Kamer zijn dat er 79. Of dit betekent dat er ook daadwerkelijk een verbod komt, is nog onzeker.

De grote vraag is of de PVV bij toetreding tot een kabinet met louter tegenstanders hiervan bij zijn standpunt blijft. Het debat over de nertsenhouderij staat gepland op 16 juni, de laatste vergaderdag van de Tweede Kamer in oude samenstelling. Er wordt echter rekening mee gehouden dat het overleg wordt uitgesteld tot na de installatie van het nieuwe parlement.

Of registreer je om te kunnen reageren.