214 x bekeken 37 reacties

Atsma: deze uitslag is een hard gelag voor de landbouw

"Ik heb net nog maar even een hamburger gegeten nu het nog kan."

Ormel (CDA): "Dit is dramatisch voor de landbouw. Het CDA past nu bescheidenheid."

Esther Ouwehand (PvdD): "Ik heb er nog vertrouwen in."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Thijs

  Dat het CDA ook toestond dat van goede landbouwgrond natuur gemaakt is, heeft veel kwaad bloed gezet. Ook het toewijzen van 162 natuur 2000 gebieden door oud minister Veerman en de enorme EHS gebieden zette kwaad bloed!
  De enkele goede kamerleden konden dit niet tegen houden, maar het kwaad is geschied. Voor het gezicht mooie woorden maar achter de rug om afspraken maken met ...... over de ruggen van de boeren!!! En helaas deed er de LTO ook nog aan mee ook. Het vertrouwen is diep gezonken!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ben blij dat Ormel op dit moment aan de landbouw denkt, misschien hadden ze dat vaker moeten doen in de afgelopen periode

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Zeker Thijs. LTO levert vrolijk boeren uit als ze er zelf beter van kunnen worden. Dit maakt onderdeel uit van de koehandel waar ze al jaren mee bezig zijn. I.p.v de belangen van die boeren te behartigen, gaan ze boeren uitleggen hoe goed de natuur wel niet is en dat ze het beste maar mee kunnen werken. Helaas zijn er nog altijd boeren die dit niet in de gaten hebben.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CDA laat boeren voor wereldmarktprijs produceren in een land waar de loonkosten en milieulasten de hoogste ter wereld zijn, is dat dan fatsoenlijk????

 • no-profile-image

  Gerrit de Zakkenvuller

  Best als jij van de subsidies af wilt. Dan wil ik ook af van die blokkades van landen van buiten de EEG.De vrije import van suiker bijvoorbeeld. Vrije import van rund en varkensvlees uit derde landen. Vrije import van alles en nog wat. En GEEN exportsubsidies meer naar landen in Afrika . Dan kunnen we praten...,.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Als cda maar bereid is samen met de vvd en pvv te regeren om zo de linkse kliek buiten de deur te houden dan valt de schade mee.

 • no-profile-image

  varkensboertje

  Nee, CDA moet even niet meeregeren. Laat het de VVD en PvdA maar eens even lekker uitzoeken. Neem GL en D66 ook maar mee. Binnen het jaar weer verkiezingen, want dan rollen ze al over de straat, en dan komt het CDA sterk terug. Let maar op. En voor al die boeren die VVD fan zijn: ik hoop dat het tij gekeerd is, maar ik ben Jozias nog niet vergeten hoor. De Overijsselse melkveehouder heeft gelijk, bij VVD, PVV, maar ook bij Groen Links en D66 is het ieder voor zich, en de rest zoekt het maar uit. Als ik het maar goed heb. Advies aan Maxime Verhagen; laat ze het maar lekker uitzoeken.

 • no-profile-image

  Demeter

  Atsma heeft een hoop voor ons als boeren gedaan. Ik waardeer hem als politicus en als persoon zelf. Het is niet zo makkelijk voor een politicus om alles goed te doen maar Atsma komt heel dicht in de buurt, mede door zijn betrokkenheid en doorzettingsvermogen.

 • no-profile-image

  Stadse

  Als je wil bezuinigen op het onderwijs ook. Hoezo de helft van de stemmen verloren? Stof om over na te denken!!!

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Ken heel veel grote tuinders die VVD stemmen.Dat zijn geen liberalen maar portemonnee stemmers. Alleen zit er geen cent meer in .

 • no-profile-image

  Patrick

  Spannend!!! Atsma moet echt naar de partij zelf kijken. Laat ze dat ook goed doen en een ongekende swing maken naar een grotere verantwoordelijkheid, dan alleen de eigen portemonee voor een kleine en rijke groep mensen/boeren/industrie. Dan zijn extra zetels zo weer binnen bereik, echter nu heeft de CDA het aan zich zelf te danken. Dus advies aan enkelen in die partij, nu moet het roer echt om. Ik hoop natuurlijk dat PvdD op 2 komt. Dat is echt niet te veel en zeker niet te weinig voor haar geluid. Het is geen partij voor 9 van de 10 mensen, levert veel weerstand op bij veel mensen, zal niet altijd gelijk hebben op altijd alle punten, maar er wordt wel geprobeerd om goed na te denken, anderen te laten zelf te laten denken, over de hele planeet, voedsel, gronsdstoffen en hoe we een planeet kunnen inrichten op verantwoordelijke manier, in ongekende moeilijke tijden van crisis in alle mogelijke systemen op de planeet. Het is een tijd van verandering, en dat zal blijven en gebeuren. De korte termijn zal over moeten lopen in langdurige visies voor de lange termijn. En hoop dat andere partijen dat ook in gaan zien. Nederland kan echt wel welvarend zijn, Europa ook, andere continenten moeten ook dezelfde kansen op ontwikkeling hebben. Boeren zullen er altijd blijven, nodig zijn, en zullen altijd beschermd moeten worden, echter niet op de huidige weg/manier van gentech, industrie manipulatie, en rijk wordt rijker, en arm wordt armer. Vakbonden ja, LTO nee, of zal moeten veranderen. Productschappen, onzin, oude mensen met oude denkwijzen.

 • no-profile-image

  boerke

  Jawel grensboerke. En als je dan, zoals hier in Noord-Brabant, met die Q-koorts ook nog het economisch belang van een enkeling boven het belang van de volksgezondheid stelt, ja dan kun je 't hier bij een hele grote bevolkingsgroep wel vergeten. En dat is ook gebeurd. Volgens het Brabants-Dagblad van vanmorgen heeft het CDA vooral hier een enorme klap gekregen. Logisch toch?
  Kijk ik ben maar een boerenlul, maar zelfs ik kan begrijpen, dat die paar stemmen van onze vakgenoten geen zoden aan de dijk zet, maar die van hele grote groepen uit de burgerij wel. Denk je ook niet?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat nu Exact? De PvdD Gehalveerd? Voel jij je wel lekker of kun je nog niet eens tot twee tellen? Ik zal je helpen beste man: één (marianne) en één ( esther) dat maak samen twee! Niet écht moeilijk toch?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laat het CDA Gerd Leers naar voren schuiven dan wordt het nog weer wat met die partij

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CDA deed niks meer voor de landbouw, het kan niet veel erger worden

 • no-profile-image

  exact

  Ja, dat was op het nippertje een tegenvaller. Nog zo'n zeikwijf erbij. In ieder geval niet de groei waar men hier op de fora gewag van maakte een aantal maanden terug.
  En wipper: 20 zetels verlies door de bermbom van Bos, de gluiperd. Gelukkig bleven de zetels aan de rechterzijde, dus die komen t.z.t. wel terug. Als CDA tenminste niet de fout maakt een knieval te maken naar links. Met die gluiperds was het moeilijk regeren, dat moet je natuurlijk niet nog eens laten gebeuren! Laat links het lekker proberen met VVD of PVV. Ik voorspel nu al dat in dat geval het CDA over een jaar zijn zetels terug heeft. Maar goed, die zetels gingen rechtsom, dat was in ieder geval een goed iets.

 • no-profile-image

  harm

  Pvda en vvd lang gelijk op en pvdd 1 zetel minder. Nu pvdd weer 2 zetels, maar de pvda mist er een om aanspraak te maken op de winst (combinatie met groen links). Dus die stemmen op de pvdd zijn voor links verloren en geven de vvd het recht om een regering te vormen. Voor de boeren maakt het niets uit, die zijn voorlopig nog wel kop van jut. Maar dat zijn we gewend. Er is niet een partij die echt iets wil doen voor de boeren. Het gaat om de minst slechtste.

 • no-profile-image

  exact

  Zo had ik het nog niet bekeken. Die dierenwijven kosten PvdA de overwinning. Geinig.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact vertel me eens: maakt het werkelijk uit of een arm linksom of rechtom wordt afgedraad en uitgerukt? En twee armen? En veertig armen? Om over de bijbehorende koppen maar niet te spreken!

 • no-profile-image

  bertje

  Ik zou als boer ook op vvd stemmen altijd al gedaan (nu door buitenlandstage niet gelukt) maar ik ken het programma zeer zeker wel. En als de vvd landbouw zonder subsidies wil ben ik daar voor. waarom omdat iedereen toch van die subsidies afwil, als het kan zonder heb ik dit liever en daar zou ik naartoe willen. voor de rest is het zo dat er nog wel andere steun naar de landbouw toegaat in het vvd programma en ze zien het als een belangrijke sector.

  Boeren zonder subsidies, minder regels stabielere sector.

 • no-profile-image

  Boer

  Hij heeft hier wel gelijk ben ik bang

 • no-profile-image

  KM

  Mevr Verburg heeft de geiten geruimd en ons land afgepakt nu pakken wij de zettels van het CDA af!!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wegverzelfstandigd, zo heette in de jaren '90 het toverwoord waarmee LNV ons massaal de ambtelijke status ontnam en bij de DLO/WURvergaarbak stortte. Moet ik daar na meer dan 30 jaar gewetensvolle overheidsdienst soms dankbaar voor zijn? Piep dus pas als je weet waar je het over hebt, zwammerdams minkukel. En ik herhaal: LNV kan niet snel genoeg opgeheven en opgedeeld worden.

 • no-profile-image

  heilig

  Als je voor de mega bedrijven bent, dan heb je super veel tegenstanders, dus afvallers van het C.D.A.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Atsma heeft waarschijnlijk gelijk, maar Verburg en Klink hebben er het laatste jaar agrarisch gezien dan ook wel een zootje van gemaakt.
  En van Balkenende was al "bekend" dat hij niet in de kamer terug zou komen, alleen wilde hij dat niet zeggen omdat er nog geen opvolger is. Wil het CDA nog agrarische stemmen krijgen in de toekomst dan zal het niet Klink naar voren moeten schuiven als opvolger.
  Wat betreft de PvdD, 1 zetel kost de maatschappij al belachelijk veel geld over twee zetels maar te zwijgen (gewoon onbegrijpelijk).

 • no-profile-image

  koetje

  Niet te geloven die lui,eerst Thieme en Ouwehand afschilderen als nieuwe Jeanne d'Arc's,vervolgens worden ze op de brandstapel gegooid vanwege hun opstelling rond de dierenmishandeling in de Ovp.en nu worden ze weer opgehemeld. Leuk zulke mooi weer fans, het lijken net voetbalsupporters.

 • no-profile-image

  Ha die gerrit de graaier, jij zit tenminste als vvd=er goed aan bak (is het nou ING of ABN/AMRO of....??) Laat de boeren maar dorsen joh!! Wat denk jij, zouden de vvd stemmende boeren het verkiezingprogramma van die partij kennen? Welnee joh, die stemmen uit protest gewoon op een andere partij. Ook al wil die partij van de landbouwsubsidies af, hebben ze d'r wel voor over. En jij maar doorgraaien, Gerrit. En nog knap christelijk opgevoed ook, als ik het me goed herinner, toch?

 • no-profile-image

  jan

  Na de geiten , nu het CDA ruimen !

 • no-profile-image

  Wipkauwvogel

  Wipstaartje alias herkauwer alias spotvogel wil nu wel van LNV af. Toen het nog z'n broodheer was werd hij er door beloont als een braaf hondje. Hoe hypocriet kun je zijn, je pensioen zul je ook wel stopgezet hebben.

 • no-profile-image

  Natura 2000 en EHS gedupeerden

  Gelukkig Thijs sta je er niet alleen in .We staan helemaal achter je bericht .Zo zit het precies in mekaar . Zlto en het CDA en de PVDA zijn hierin voorop gegaan om alleen maar te bagataliseren . Kort gezegd een Puinhoop laten ze achter .Het is een goed recht om voor je bedrijf op tekomen . Dat doet de andere meerderheid toch ook.

 • no-profile-image

  overijselse melkveehouder

  Alleen in overijsel is het CDA nog
  de grootste partij.
  In de rest van Nederland is het
  kiezersvolk compleet gek geworden.
  De letters VVD en PVV staan voor
  het zelfde.
  Ikke, Ikke en de rest kan stikke.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik zal je ook even op weg helpen Exact. Een en veertig (41) min (-) twintig (20) maakt één en twintig (21). Nog een keer zo'n verkiezing en we zijn van het CDA verlost! Halleluja!

 • no-profile-image

  Zwolle

  --Alleen in Overijssel is de CDA nog de grootste partij-----

  Je kunt er van op aan dat bij de volgende verkiezingen die fout wel weer recht gezet gaat worden.

  Ook in Overijssel wonen heel veel mensen die dat CDA meer en meer dan zat zijn.

 • no-profile-image

  exact

  Ach wippertje, die CDA-stemmen blijven toch wel rechtsom. Gelukkig maar. En pvdd gehalveerd hé. Lachen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is helemaal geen hard gelag. Het is juist lachen, gieren, brullen! Wég met het immorele, huichelachtige, oorlogszuchtige en respectloze CDA! Naar de Rendac ermee!

 • no-profile-image

  Gerrit de Graaier

  Al die boeren die overgestapt zijn naar de VVD zullen hier nog spijt van krijgen.Stel je voor dat je paars + krijgt.Nou dan zal men met tranen in de ogen aan het CDA denken. Het is hier al eerder gezegd. Die situatie met de Q koorts heeft zeer veel stemmen gekost. En terecht al is dit zeker niet aleen de schuld van de boeren! Neem nou maar aan dat de agrarische sector in Brabant zijn macht in rap tempo zal verliezen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Harm, ik voorspel je dat er best wel nieuwe regeringspartijen zijn die wat voor de boeren gaan doen. Om te beginnen: LNV opheffen en verdelen onder EZ en VROM! Want het is al net als met het CDA: LNV? Wég ermee!

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.