Redactieblog

244 x bekeken 2 reacties

85 procent melkgeitenbedrijven voldoet aan vaccinatie-eis

Het aantal melkgeitenbedrijven dat volledig gevaccineerd en geregisteerd is in het kader van de verplichte vaccinatie tegen Q-koorts is opgelopen naar 307.

Vorige week stond de teller nog op 262. Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) op basis van de administratieve bevestigingen. Het ministerie van landbouw gaat er op dit moment vanuit dat er per 1 juli versoepelingen komen in het Q-koortsbeleid. "Later deze week of begin volgende week worden hierover besluiten genomen", zegt een woordvoerder van het ministerie.

37 melkgeitenbedrijven moeten nog voor de tweede keer vaccineren en zestien bedrijven hebben toegezegd te vaccineren, maar hiervan is nog geen administratieve bevestiging ontvangen.

314 melkgeitenbedrijven hebben de vaccinatie geregistreerd in het I&R systeem, 46 bedrijven nog niet. Eén bedrijf heeft gewetensbezwaren tegen de vaccinatie en een bedrijf heeft de vaccinatie aangevochten bij het College van Beroep voor Bedrijfsleven (CBB). Hij heeft van de rechter ongelijk gekregen.

Van de melkschapenbedrijven hebben 36 bedrijven volledig gevaccineerd, bij drie bedrijven moet nog een herhalingsvaccinatie worden uitgevoerd, meldt VWA. 34 melkschapenbedrijven hebben de vaccinatie geregisteerd in het I&R-systeem, vijf bedrijven moeten dit nog doen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    geitje

    Er waren toch nog maar 9 bedrijven die nog niet waren gevaccineerd? Kunnen ze daar nou ook nog niet tellen?

  • no-profile-image

    Nico Verduin

    Alle 39 melkschapenbedrijven zijn volledig gevaccineerd en dit is doorgegeven aan LNV. Deze informatie is achterhaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.