Redactieblog

409 x bekeken 17 reacties

1.809 hectare landbouwgrond gekocht voor natuur

In de provincie Overijssel is sinds 2007 1.809 hectare landbouwgrond aangekocht voor de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur.

Daarnaast is 277 hectare ingericht als natuurgebied. Dat blijkt uit de tussenbalans van de Wet Investering Landelijk Gebied (ILG) die de provincie in samenwerking met gemeenten, waterschappen en terreinbeherende organisaties heeft gemaakt. De organisaties zijn tevreden over de resultaten die tot nu toe geboekt zijn voor water, natuur, landbouw en leefbaarheid op het platteland.

Door ILG kregen provincies in 2007 meer verantwoordelijkheid voor het landelijk gebied. In Overijssel is tot en met 2013 in totaal ruim 1 miljard euro aan overheidsgelden beschikbaar. Betrokken organisaties ervaren dat er voor de uitvoering van de aanpassing van het platteland meer geld nodig is dan vooraf gedacht. Met name de aankoop en inrichting van grond voor natuur kost aanmerkelijk meer dan in 2006 werd verwacht. Dat betekent dat het geld voor de aankoop van natuurgronden sneller op is. Gedeputeerde Jansen verwacht dat hierdoor de doelen moeten worden bijgesteld. Zeker gezien de forse bezuinigingsopdracht voor het komende kabinet zal er geen extra budget vrij komen voor de aanleg van natuur.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Natuurlijk wordt er wel meer geld uitgetrokken voor natuur. Er zijn nog altijd genoeg zieken en gehandicapten die we kunnen schrapen. En ook bij de "gewone" burgers is nog zat te halen. Ophogen die belastingen dus. Dit land moet hoe dan ook naar de kl..... Dus, hoe sneller hoe beter.

 • no-profile-image

  hans

  Anti-jacht ik dacht dat jij met de ganzen vertrokken was naar siberie om nooit meer terug te komen en nu zit je weer hoog van de uitkijktoren te blazen . Jou soort figuren kosten onze gemeenschap veelsteveel belasting centen. Gegroet hans

 • no-profile-image

  anti

  Mooi, alweer 1800 hectare waar niet meer gejaagd dient te worden door die schietzieke mensen, die eigenlijk in een opvangtehuis moeten zitten. Dus....blijven kopen. Ook al Ned. eraan failliet.

 • no-profile-image

  Sjoerd Spiekker

  Anti, we spreken over een wildBEHEERSeenheid. Dat is heel wat anders als een stroper. Een wildbeheerseenheid schiet niet lukraak, enkel noodzakelijk. Dat teveel aan vossen heft een teveel aan konijnen op, maar vreet ook andere dieren op, waar er te weinig van zijn. (Bijvoorbeeld de genoemde weidevogels en hazen) Een typisch voorbeeld van de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt.

 • no-profile-image

  gert

  Hier is altijd geld voor,economische crisis of niet !

 • no-profile-image

  exact

  Pro wild beheer, doe toch eens iets aan je spelling. Ik wil niet zeiken over een paar schrijffouten, maar dit leest wel heel vervelend. Al heb je alle gelijk van de wereld, als je het zo verwoordt neemt niemand je serieus.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Kennelijk hebben de burgers dit nog steeds niet in de gaten, Willem. Ik verbaas me er dagelijks over hoe onverschillig het Nederlandse volk is.

 • no-profile-image

  exact

  Anti uit Jacht, telkens weer verbaas ik me over zoveel onnozelheid of dommigheid gebundeld in één persoon. Zulke klootviolen zijn gelukkig vrij zeldzaam. Nog gelukkiger is dat er nooit naar geluisterd wordt.

 • no-profile-image

  pro wild beheer

  Geweldig anti jacht wat mooi om je wat te leren Nu 5 jaar geleden zat hier geen enkele haas meer nu zie ik fazanten veel konijnen en zelfs weer hazen zo erg dat mensen in het dorp klagen dat hun tuin word op gegeten daar konijnen of we ze willen komen schieten. ???????!!!!!!! echt niet laat maar heen fokken de jager wil ook meer wild en deze in stand houden. PS het is geen jager maar WILD BEHEER !!! WEL luek om meld erg mag ongeveer 2 vossen per 1000 ha rond lopen voor goede wild stand laten we er vanaf 01-03-2010 nu toch al 16 te paken hebben op een veel kleiner stuk denk daar maar eens aan En de das loop hier al zo veel rond mijn verwachting is nog 3 jaar en we worden gevraagd door ovehied of we ze toch niet aub willen op ruimen let maar op zie vos een ramp Droom maar lekker verder antie jacht eerst weten waar je over schrijft

 • no-profile-image

  Willem

  Onvoorstelbaar dat mensen het ook nog eens zijn met zulk wanbeleid.. Overal lekker blijven bezuinigen maar wel zoveel geld uitgeven voor de "ecologische hoofdstructuur". Op den duur gaat elke gewone burger gebukt onder zulk beleid.

 • no-profile-image

  Gert

  1809 hectare naar de gallemiezen geholpen zou een betere kop gewwest zijn.

 • no-profile-image

  anti

  je hebt gelijk exact. Naar jou wordt nooit geluisterd. Grond aankopen en niet meer jagen, jagers opsluiten in heropvoedingskampen. Dat is de enige juiste oplossing.

 • no-profile-image

  Thijs

  Als Pim Fortuin nog geleeft zou hebben, was het nooit zo ver gekomen. Bij hem kregen die geldverslindende zaken zoals die EHS e.d. geen kans. Iemand die met twee benen op de grond stond werd door een milieuactievist van het leven berooft. Schijnbaar zijn de meeste bang van die activisten. Daarom gaat ook veel de ondergang in. Wie zal het keren? Ze gaan net zolang door tot ze alles vernielt hebben met onkruid en moeras!

 • no-profile-image

  anti

  Eindelijk positief bericht van exact.
  Nou, exact, ik ken deze kleuterschrijver. Hij heeft overal een grote smoel en bedient zich meerdere malen met bedreigingen naar andere mensen toe. Zijn verhaal stoelt echter nergens op. Deze "wildbeheerder" doet juist wat al die knallers doen. Hij schiet alle vossen overhoop en dan komen er idd zoveel konijnen dat er ingegrepen moet worden. De jagers veroorzaken zelf de schade bij boeren. En die snappen dat nog steeds niet. Geld, pachtgeld, dat is de oorzaak van alle kwaad. Want: nun boer en un zog, hebben nooit genog.

 • no-profile-image

  exact

  Anti, de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Je uitlatingen naar jagers laten aan duidelijkheid nooit te wensen over en kunnen als bedreigend ervaren worden. We weten gelukkig wat een malloot je bent, dus dat ik op je reageer, daar mag al blij mee zijn. Denk nou niet dat ik dat altijd zal doen he. Ook deze boer zijn tijd is geld waard.

 • no-profile-image

  Sjoerd Spiekker

  Op zich is het geen ramp, om wat aan natuurbeheer te doen, maar er spreekt altijd wat tegen als het over de rug van boeren (die belangrijk zijn en blijven ook voor de natuur) moet. Mensen die anti-jacht zijn, moeten zich realiseren dat dan gigantisch veel diersoorten niet lang zichtbaar blijven in Nederland. Het makkelijkste voorbeeld is een weidevogel, zoals de kievit.

 • no-profile-image

  exact

  Hier wordt diep over nagedacht in Den Haag, anti. Hooguit door partij vd dommeriken, dat wel natuurlijk..

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.