166 x bekeken 6 reacties

Versoepeling maatregelen Q-koorts zeer onzeker

Het is niet waarschijnlijk dat de beperkende Q-koortsmaatregelen al op 1 juni worden versoepeld.

Pas 37 van de 426 schapen- en geitenbedrijven die hun dieren moeten vaccineren, hebben aan de verplichting voldaan.

Volgens landbouwminister Gerda Verburg is het in het eigen belang van de sector zo snel mogelijk tot vaccinatie over te gaan. Tijdens een persconferentie in het Haagse Nieuwspoort vandaag riep zij schapen- en geitenhouders op niet te talmen. Zij sluit niet uit dat trage ondernemers na 1 juni worden beboet.

Aanleiding voor het niet op gang komen van de vaccinatiecampagne is waarschijnlijk een onderzoek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Daaruit bleek dat vaccinatie kan leiden tot een positief tankmelkonderzoek. Verburg gaf vandaag de verzekering dat dit niet het geval is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Als straf dus geen boete uitdelen, maar een levenslang fokverbod.

 • no-profile-image

  geitenboer

  gerda denk aan de volks gezondheid,
  stop met melktank onderzoek . dan laten wij de geiten zo snel mogelijk enten.
  we stellen het nu zo lang mogelijk uit.
  dus ook enten . en stoppen met onderzoeken

 • no-profile-image

  Fuck V.

  Het is of enten en stoppen met tankonderzoek of niet enten. Niet meten met 2 maten Verburg! Ik heb liever een boete dan een levenslang fokverbod.

 • no-profile-image

  schapenboer

  Zeik niet en ga enten man, al doe je het maar voor je collega's

 • no-profile-image

  geitenboer

  Waarvoor waren de ruimingen ook al weer. Het gevaar voor een abortusgolf die veel bacterien in het milieu zouden kunnen brengen. Er zijn theoretisch geen drachtige geiten meer mogelijk en een abortusgolf hierdoor dus ook uitgesloten. Wat is nu nog het belang van een besmetverklaring voor Verburg. Stop een maand en ga dan weer verder dan stel je de mensen gerust en kan er geent worden.

 • no-profile-image

  Alle geitjes

  Stoppen met tankonderzoek en dan pas enten. Dat lijkt me een prima volgorde. Je gaat toch de toekomst van je bedrijf niet zo op het spel zetten. Je merkt aan alle kanten dat er volop vertrouwen is in het beleid van de afgelopen maanden. Geeft lekker veel draagvlak. Maar niet heus. Ik vertrouw niemand meer. Veel succes Gerda!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.