349 x bekeken 2 reacties

Trekkerrijbewijs waarschijnlijk zonder kenteken

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van verkeersminister Camiel Eurlings voor de invoering van een trekkerrijbewijs voor 16 en 17-jarigen.

Het huidige trekkercertificaat komt hiermee te vervallen. Een kentekenplicht komt er waarschijnlijk niet. Dat bleek vandaag tijdens een debat. De fracties van CDA, PvdA, SP en VVD zijn in elk geval voor. Voor het voorstel van Eurlings is een wijziging van de Wegenverkeerswet nodig. Dat proces neemt zo’n twee jaar in beslag. In die periode worden de nieuwe eisen al geïntegreerd in die voor het huidige certificaat.
PvdA en Christenunie zouden ook graag een kentekenplicht zien, maar daar voelt Eurlings niets voor. PvdA laat die eis daarom vallen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  patrijs

  Geen kenteken???
  Wat een onzin/waanzin van deze regeringspartijen,overal moet een kenteken op , een snorfiets auto geit koe en op zo'n enorm ding zou geen kenteken moeten??
  Wie moet je aanspreken als je aangereden en er doorgereden wordt?
  Hoe kun/moet je misstanden ,associaal gedrag melden aan politie???

  Ja ja dan meld je het was een groene trekker met een gele ton.

 • no-profile-image

  melker

  Tja, een kenteken is niet nodig want als er door iemand associaal gedrag vertoond is, is het niet de persoon met de trekker!! Als de overheid nu overal de trekkers over de rondwegen laten mogen rijden dan word het in de dorpen veel veiliger en door de moderne trekkers met hogere snelheden is het ook op de rondweg veel veiliger!

Of registreer je om te kunnen reageren.