Redactieblog

336 x bekeken 10 reacties

Leden ZON kunnen leren van FrieslandCampina

Of liever: van de onmacht van de leden van FrieslandCampina. Het gaat over uitkeren van geld aan leden bij fusie.

U kent de feiten. Friesland Foods was rijker dan Campina. De bedrijven werden op waarde getaxeerd. Het verschil in waarde werd uitgekeerd aan de leden van Friesland Foods.

Tot zover niets aan de hand. De leden(raad) gingen via het fusieplan akkoord. Tot later bleek dat Friesland Foods veel te laag was gewaardeerd. Dat is nooit tegengesproken dor de bestuurders van Friesland Foods met voorzitter Attema voorop. Per lid had tussen de zestig en zeventig duizend euro meer moeten worden uitbetaald. Dat hield FrieslandCampina binnenboord en daar profiteren de leden van Campina nu van. Voor hen reden om te lachten, voor de veehouders van Friesland Foods om te huilen.

Een duidelijke waarschuwing voor de leden van de ZON. Alleen voor het definitieve goedkeuren van de stukken kan er nog aan gesleuteld worden. Alle reden om de bijzondere reserve van de Zon, waar het over gaat, uit te keren aan de huidige leden. Die hebben het meer dan nodig en wat belangrijker is: nu kan het nog.

Dus leden van de ZON, niet doen zoals wij als leden van Friesland Foods op voorstel van het bestuur hebben gedaan: klakkeloos achter hun voorstellen gaan staan. Dat heeft ons veel geld gekost. Dat kunnen jullie nu voorkomen. Denk dan aan het spreekwoord: een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen.

En wij, van Friesland Foods, voelen ons achteraf toch wel ezels….

Laatste reacties

 • no-profile-image

  paul

  Het is natuurlijk niet goed van vergaderboer om nog wat olie op het vuur te gooien : dat is slecht voor de eensgezindheid binnen de cooperatie, we moeten toch samen verder.

 • no-profile-image

  melker

  Het is heel simpel, of je wilt een fusie of je wilt niet fuseeren!!

 • no-profile-image

  Gerrit Jan

  Waarom praten we over FrieslandCampina en niet oer de ZON? Daar ligt op het ogenblik ons probleem. De fusie is niet voor niets uitgesteld. Het is nu de tijd voor leden van de ZON om te oogsten. Na de fusie kan dat niet meer. Dat zien we bij FrieslandCampina.

 • no-profile-image

  L D

  Onbegrijpelijk dat leden Friesland Foods het hebben laten gebeuren en ook na fusie, toen waarheid boven kwam, niet gereageerd hebben.
  Ze zijn er inderdaad gemiddeld minstens 50.000 per lid tekort gekomen. Wel dus 10 ct per ltr.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Mee eens Gert. Ik vraag me tevens af of er niet alsnog iets aan te doen is. Is het niet een vorm van misleiding, of achterhouden van feiten o.i.d?

 • no-profile-image

  Han

  Melker bBrabant. Mijn vraag aan jouw is; "Wie wil een fusie?" Doorgaans komen niet de leden met deze plannen.

 • no-profile-image

  natuurboer

  Hetzelfde trucje van fuseren wordt uitgehaald met de fusie van Agrifirm en Cehave. Hoezo een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

 • no-profile-image

  Koen van Zoest

  Het bericht over de waarschuwing aan de leden van ZON is volgens de schrijver een VERGADERBOER, maar als je zo een waarshuwing uit laat gaan wees dan wel zo sportief om je naam erbij te zetten.
  Want het hele verhaal berust op onwaarheden.

 • no-profile-image

  Gert

  Wat is er niet waar aan het verhaal van vergaderboer, Koen? Het heeft toch in alle landbouwbladen gestaan dat de leden van Friesland Foods veel te weinig hebben gebeurd bij de verrekening van het eigen vermogen? Het is goed dat vergaderboer de leden van de ZON waarschuwt. En als jij, Koen, een zinvolle bijdrage aan de discussie wilt leveren, zeg dan in ieder geval wat de onwaarheden zijn in het stuk van vergaderboer.

 • no-profile-image

  Antoon

  Dat de leden van Friesland Foods de vogels over het net hebben laten vliegen interesseert mij niet. Wel de waarschuwing aan de ZON. Laat ons er voor zorgen dat wij wel ons rechtmatige deel krijgen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.