Redactieblog

280 x bekeken

LTO: wij gaan netjes om met de namen

LTO Nederland zegt netjes om te gaan met de namen van bedrijven die bij het ministerie van landbouw bekend staan als weigeraars van de verplichte Q-koortsvaccinatie.

"We gaan eerst controleren of deze zeventien bedrijven inderdaad weigeren om te vaccineren. Er zijn aanwijzingen dat er ook bedrijven bij zitten waar na ruimen en vrijwillige afvoer van de resterende dieren geen geiten meer zijn om te vaccineren", aldus Jeannette van de Ven, voorzitter van LTO Melkgeitenhouderij. LTO wil de namen niet breed bekend maken. "Als de bedrijven niet willen vaccineren, hebben we ook niet de illusie dat wij ze kunnen overhalen om te vaccineren. Het is dan de taak van LNV om deze bedrijven onder dwang te vaccineren."

LTO vindt het jammer dat bedrijven die niet op tijd gevaccineerd hebben verplicht door de VWA gevaccineerd worden. "Maar het belang van de vaccinatie is heel groot. Als het alleen op deze manier kan, is dan moet het maar zo."

LNV voert de druk op vaccinatie tegen Q-koorts op. Bedrijven die niet op tijd gevaccineerd hebben worden verplicht door de VWA gevaccineerd en bedrijven waarbij de dubbele vaccinatie niet voor 1 juni is gebeurd krijgen bij een uitbraak van Q-koorts een levenslang fokverbod voor de dieren opgelegd.

Lees ook LNV maakt namen vaccinatie-weigeraars Q-koorts bekend

Of registreer je om te kunnen reageren.