Redactieblog

446 x bekeken

GD: behandeling B.coli niet noodzakelijk

Het aantreffen van Balantidium coli (B.coli) bij mest- en darmonderzoek van varkens is geen aanleiding om het dier te behandelen.

Dat zegt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). B.coli is een eencellig diertje dat een infectie kan veroorzaken in de dikke darm. Bij beschadiging van de darmwand door andere infecties kan B.coli die beschadigingen verergeren.

Volgens de GD is behandeling van de primaire infectie waaraan het varken lijdt voldoende. B. coli komt breed voor in de varkenshouderij. De precieze prevalentie is niet bekend. Wel is bekend dat het bij varkens met uitloop meer voorkomt dan bij varkens die op stal worden gehouden. Over B. coli was wat onrust omdat niet duidelijk was welk effect deze ziektekiem heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.