287 x bekeken 20 reacties

SGP: blunder bij aanmelding Natura 2000-gebieden

Nederland heeft geblunderd bij de aanmelding van Natura 2000-gebieden in Brussel.

Uit antwoorden van landbouwminister Gerda Verburg blijkt volgens fractievoorzitter Bas van der Vlies dat ten onrechte geen rekening is gehouden met andere dan natuurbelangen in en rondom de gebieden.

Volgens Verburg is niet aan Brussel doorgegeven welke menselijke activiteiten er plaatshebben en welke invloed dit op de natuur kan hebben, omdat dat geen rol speelde bij de selectie. In de habitatrichtlijn staat dat daar wel degelijk rekening mee gehouden kan worden. Daaruit trekt de SGP de conclusie dat er iets grondig is misgegaan en wil nog voor het verkiezingsreces hierover met Verburg in debat. De minister voerde gisteren overleg met de provincies over Natura 2000.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  g. van rooijen

  Bas heeft gelijk! Maar het is wel een bewuste blunder. Neem nou de grebbedijk tussen Wageningen en Rhenen.Moet verzwaard worden.Er zijn zeker 500000 mense afhankelijk van deze waterkering.Hoe zorg je als millieubeweging ervoor dat je je stempel op dit proces drukt? Je zorgt gewoon dat de hele dijk habitatgebied wordt! Een waterkering als beschermd natuurgebied! Met dank aan natura 2000. En alle bestuurlijke lagen schijnen dit normaal te vinden of stemmen er mee in.Onderhand moet de samenleving weer opdraaien voor tonnen proceskosten want die plantjes op de grebbedijk komen na de verzwaring nooooit meer terug.

 • no-profile-image

  Realist

  Wat worden er toch vieze spelletjes gespeeld! Oud Minister Veerman wees 162 Natura 2000 gebieden aan. LTO, vooral de ZLTO voorzitter, Anton Vermeer, ontkende dat dat er iets niet klopte! Maar de NMV met zijn slimme leden ontdekte de grote fouten die er in zaten! Nu zegt Bas van de Vlies het zelfde. Deze zeer betrouwbare tweede kamer lid van de SGP laat zien dat hij een hart heeft en zeker voor de land en tuinbouw. Altijd eerlijk en recht door zee. Hij houdt niet van die spelletjes over de ruggen van ...! Bedankt Bas! Gelukkig dat de vakbonden zijn gekomen, daar heeft de LTO een hekel aan. Het wordt moeilijker om die spelletjes te spelen over de rug van hun (eigen)leden. Eenheid maakt macht, maar op deze manier gaat de hele sector ten onder. Dit werkt door in de politiek, daar moet je met een mond praten en met goede ondebouwing! Met zulke spelletjes is ook de crisis ontstaan.

 • no-profile-image

  gerrie

  Bij het CDA hebben altijd al van die langdradige figuren gezeten. Tegenwoordig richten ze hun aandacht op twitteren tijdens momenten dat je er met je hoofd bij moet zijn. Misschien twitteren ze wel met al die vieze fraters.

 • no-profile-image

  boer

  Hé, hé;

  Eindelijk een iemand van de politiek die aan onze kant staat!

  Bassie, kom op!

 • no-profile-image

  gert

  Oud minister Veerman heeft enorm veel Natura 2000 gebieden aangemeld in Brussel ,nl.162 natuurgebieden ,Frankrijk maar 26 ,Nederland scoort weer heel goed in het buitenland,weer het braafste jongentje van de klas,dat er ook nog boeren vlak bij deze gebieden woonden en en een bedrijf hadden ,was hij even vergeten

 • no-profile-image

  Thijs

  Bas van de Vlies heeft gelijk, gewoon de fout herstellen. Dus alle actieviteiten die er zijn opgeven, en geen beperkingen verzinnen voor de bedrijven! Alles is belangrijk, voedsel en natuur. Het is toch te gek voor woorden dat ze op deze manier de boeren weer de nek om willen draaien! Maar dat er zeer veel anderen ook mee omvallen is nog niet aan gedacht.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het CDA opereert bijzonder onbeschoft tegen de boeren de laatste jaren, als landbouwder heb je daar niks meer te zoeken

 • no-profile-image

  Wim

  Dit komt overeen met het antwoord van Barosso op de brief van Jan Peter vorig jaar. / Cees Veerman is kritisch over de inhoud van het verkiezingsprogramma van het CDA. Heeft hij bij het aanmelden van Natura 2000 gebieden zelf niet veel erger geblunderd? Dit doet me denken aan de splinter die je ziet in het oog van je naaste en de balk in je eigen oog die je niet ziet. / Jammer dat Bas van der Vlies stopt als kamerlid. Hij heeft nooit meegedaan met de waan van de dag, maar de landbouw altijd in het juiste perspectief gezien en daar ook naar gehandeld.

 • no-profile-image

  Theo Snetselaar

  Hiermee bewijst de partij met 2 zetels nu in Den Haag wederom het meest boervriendelijk te zijn. Alle belangen worden meegewogen, maar als we het van de ambtenaren op LNV moeten hebben (veel Wagening-geleerden) komt de landbouw er bekaaid af.
  En juist de SGP zal nu volgens de hoogste rechter in ons land niet meer getolereerd worden in de democratie van ons land. In welk land leven we????
  Agrarieers, hierbij een oproep aan u allen: laat uw proteststem ditmaal horen en daarmee de waardering voor hetgeen de SGP voor de landbouw doet: stem 9 juni allemaal SGP!

 • no-profile-image

  theo

  Las even de reacties ,de eerste viel wel erg op van Hamstra ,ermelo.Mijn vraag is ,is het erger om je hond in de auto te laten dan je kinderen???? By de way het is natuurlijk geen van beide goed.Wat het art betreft ,onder druk van natuur bewegingen en dierpartij zijn er veel dingen fout gegaan ,dit is er een van maar zo zijn er nog honderden.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Verburg de boeren vergeten,
  niet doorgegeven van de menselijke activiteiten.
  begrijp het niet,
  zoiets , als boodschappen doen , naar de kapper, en je kinderen (boeren) in de auto in de zon en de deur op slot, of nog erger je hond.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ze roepen wel vaker wat, die Tweede Kamerleden. Maar wat gebeurt er nu uiteindelijk mee? Er zal weer helemaal niets veranderen zoals gewoonlijk.

 • no-profile-image

  Veluwemeer

  Dezelfde heer Veerman... is nu voorzitter van Natuurmonumenten... Voorkennis?
  Interessant is dat een oud-voorzitter van Natuurmonumenten waarschuwt voor een te rigide hantering van Natura 2000....
  Who's next?

 • no-profile-image

  Steef Guliker

  Goed gesproken Theo! laten we blij zijn dat we nog op een fatsoenlijke partij kunnen stemmen.

 • no-profile-image

  tonie

  STEM SGP, recht door zee. En al die ambtenarij: ik denk dat er eerst honger moet komen voordat het anders wordt in dit land.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Met het gedrag van het CDA van de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat ze de boeren en tuinbouw kiezer niet meer nodig hebben, laten we massaal als land en tuinbouw op een boervriendelijke partij stemmen bij de volgende verkiezingen

 • no-profile-image

  dirk

  Heeft de nmv dit ook al niet eens aangekaart terwijl er niet na geluisterd werd Toch wel goed deze vakbond want nu blijkt dat ze nog gelijk hebben ook

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het was gewoon opzet van het CDA om zoveel natura 2000 gebieden aan te meldden. Het CDA liet gewoon haar ware gezicht zien. Veel boeren zijn daar helaas nog niet achter.

 • no-profile-image

  De Dikke Geerts

  De Wallen in Amsterdam zijn niet als natura 2000 gebied aangewezen. Dat is ook een blunder. Maar we kunnen begrijpen dat het SGP dat niet opmerkt.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Antoon Vermeer is niet voor niets beloond met een dikbetaald baantje, net als Doornbos destijds. Als je maar netjes meewerkt, dan is er altijd wel persoonlijk voordeel te halen.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.