874 x bekeken 26 reacties

PVV wil af van intensieve veehouderij en GLB

De intensieve veehouderij moet worden afgeschaft. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de PVV. Ook wil de partij de rechten van dieren vastleggen in de grondwet.

Afbouw van wat de PVV de bio-industrie noemt moet wel gecontroleerd verlopen en kan alleen als 'we boeren niet de nek willen omdraaien'. De partij van Geert Wilders spreekt daarom van afschaffing op de lange termijn.

Volgens de PVV zijn dieren 'het waard om je voor in te zetten'. Hun rechten moeten daarom worden vastgelegd in de grondwet. Ook dient er, een bekend punt van de partij, een dierenpolitie te worden opgericht. De maximumstraf voor dierenmishandelaars moet fors omhoog.

Zoals bekend heeft de PVV weinig op het met Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Wilders vindt dat 'boeren bevrijd moeten worden uit de klauwen van Europa'. Dat betekent een volledige renationalisering van het beleid, ook wat betreft de visserij. Jacht is wat betreft de PVV toegestaan, maar niet voor het plezier en enkel door professionals die jaarlijks een schiettest afleggen.

Klimaatbeleid vindt Wilders onnodig, omdat de lucht in Nederland in de afgelopen decennia niet zo schoon was als nu. Subsidies aan milieu-organisaties moet daarom worden gestopt, evenals het onder water zetten van vruchtbare landbouwgrond. 'Dus geen onpoldering', aldus de PVV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waar is de nuchter denkende mens

  De PVV begint op de pvdd te lijken, niet alleen qua naam en door het dierenwelzijn te verheerlijken, maar nu ook nog met de methode om stemmen te winnen. Een kreet laten horen wat veel mensen willen horen, om zo de overgrote menigte een plezier te doen. De sector kreeg altijd al ten onrechte de naam bio-industrie, binnenkort al helemaal als de dieren een groter leefoppervlak krijgen. Er zijn ook genoeg mensen die met een kleine oppervlakte aan leefruimte genoegen nemen en het daar prima naar hun zin hebben. De dieren krijgen het zo langzamerhand beter als mensen. Ze verdienen de zorg die wij als boeren hun geven, maar zijn ook niet meer als mensen. Denk maar eens aan ouderentehuizen waar ze maar 1x per week gedoucht worden. Laat de PVV zich een beetje rechts positioneren, dat willen ze zo graag, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van productiemethode. Probeer niet in de knel te komen, waardoor er waarschijnlijk onenigheden ontstaan binnen je partij, want dat gaat je zetels kosten. Boeren, blijf zorg geven aan jullie vee, maar zorg dat ze niet beter behandelt worden dan je eigen vrouw!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Als boeren kunnen we wel commentaar hebben op versplintering en individualisering, maar onze eigen sector is er ook van doordrenkt. Een eigen partij oprichten? Misschien, maar zelfs onze standsorganisaties kunnen het niet eens worden. Daarnaast is de landbouw te klein om de kiesdrempel te halen, omdat en groot deel van de boeren toch op de gevestigde partijen CDA en SGP blijft stemmen. De verstandige keuzes als boer zijn dan beperkt. De economisch linkse partijen zoals SP, GL, PvdA, CU en PVV vallen af, progressief D66 (van der Ham) valt ook af. Blijft over CDA, VVD en SGP. In de reacties is commentaar op individualisering, dan valt VVD af. Een keus voor de SGP zou om andere redenen twijfels kunnen geven. Op de CDA wordt de laatste tijd veel commentaar gegeven, zelf zie ik het veel meer als kans voor de agrarisch sector om zich via deze partij te profileren.

 • no-profile-image

  Realist

  Geen wonder dat ze al veel verloren! Nu het programma bekend is begint de vrije val! Helaas , ze hadden de criminaliteit eens goed kunnen aanpakken. Dit kunnen we nu ook vergeten. Nu is het de partij van verliezers!

 • no-profile-image

  geen boer

  ach, wat betreft individualisme; dat is een teken dat het (te) goed gaat met de economie van dat land. In slechte tijden klontert men uit noodzaak samen, in goede tijden meent de goegemeente dat dit succes hun eigen persoonlijke verdienste is en wil men zich onderscheiden ten opzichte van 'de rest'. Dan krijg je onder anderen onzinnige dingen als friese/catalaanse/welsh/bretonse/baskische plaatsnaamborden. Zie je overal ter wereld; zit in de mens ingebakken. Zal ook altijd wel zo blijven. Terug on-topic: ik denk zelf dat de VVD toch ook wel een optie is. Lijkt mij de meest capabele club mensen op dit moment. En anders inderdaad toch maar het CDA, hoewel ze eigenlijk het strafbankje verdienen. Mocht het CDA op de een of andere wijze aan weten te geven in ieder geval Verburg niet te kandideren, dan zouden ze alsnog een boel agrarische stemmen kunnen krijgen. De SGP blijft natuurlijk een niche bedienen, maar zullen in de formatie nooit een rol van betekenis spelen. Trouwens, de CU heeft laten zien dat dit ook verkeerd uitpakken kan. Zij hebben zichzelf de afgelopen regeringsperiode volledig geridiculiseerd en moeten eens bij hun achterban te rade gaan.

 • no-profile-image

  Henk

  De intensieve veehouderij moet worden afgeschaft?, nou dan zullen we nog wel eens zien, wie de langste adem heeft!
  We kunnen ook niet anders verwachten van deze haatzaaiende club.

 • no-profile-image

  Bart

  Kijk op onderstaande link. Dat zijn de type`s waar Wilders NL mee wil gaan verroveren. We gaan in NL diep zinken als we een man als Wilders laten regeren, als vindt ik dat hij wel sommige punten aansnijdt waar het in NL veel beter moet, zoals het immi-en integratiebeleid.


  http://www.nrc.nl/dossiers/verkiezingen2006/article1750394.ece/Dion_Graus%2C_nooit_veroordeeld

 • no-profile-image

  hansje hazepas

  Ach..., kijk onze nationale mafkees met suikerspin op zijn hoofd wil voor de verkiezingen ook nog wat verder op links scoren.
  Misschien dat de moslim medemens die van deze club het land niet meer in mogen voor ons dan varkensvlees gaan fokken.
  Rare ideeen heeft deze man zeg.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Nederland, is een land van uitersten. Uiterst links of uiterst rechts, uiterst tolerant of in-tolerant, uiterst modern of uiterst conservatief enz. Bovendien merkte Hans terecht op; zeer individualistisch!!!... Daardoor vervreemden de mensen van elkaar en gaan zweven en missen een scherpe kijk op de REALITEIT. De gezapige middenmoot in NL prefereerde rust en Balkenende. Binnenkort mogen wij weer kiezen, 'k ben zeer benieuwd naar welke kant het dubbeltje zal vallen (?).

 • no-profile-image

  boertje

  Kom op mensen het word tijd dat de "Partij Van De Boeren" word opgericht PVDB.....Klinkt stukken beter...pvdD bestaat al met hun eenzijdige belangen... politiek word toch al enkele jaren niet serieus genomen.... met zoon partij.. Met zoon kieslijst heb ik ondertussen al weinig zin meer om te stemmen.....

 • no-profile-image

  geen boer

  heb het al eerder gezegd, Geert is op zich capabel, maar wat met wat voor idioten omringt hij zich! Het 'landbouwbeleid' komt uit de pen van Dion Graus, beroepsquerulant, fantast en vrouwenmepper. Check zijn wiki maar eens. Mijden als de pest dit zooitje ongeregeld! http://nl.wikipedia.org/wiki/Dion_Graus

 • no-profile-image

  Math

  PVV is helemaal niet rechts, ze doen zich alleen zo voorkomen. Op het gebied van intergratie zijn zij rechts, op economisch en maatschappelijk gebied is deze partij vergelijkbaar met SP. Zij waren het ook een met een verbod op de nertsenhouderij dus je had dit van hen kunnen verwachten. Alleen verdiepen de meeste mensen zich helemaal niet in de politiek en die denken dat PVV rechts is!

 • no-profile-image

  dier

  Artikel uit de reactie van Bart gelezen. Gaat over de persoon. De ideeen zijn mogelijk niet verkeerd bij PVV. Dat er wat moet gebeuren daar is iedereen het over eens. Misschien weer een nieuwe Boerenpartij??

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  De CU is een linkse club gebleken. Ook niet aan beginnen dus.

 • no-profile-image

  FritsO

  Op zich geen zou je best met de analyse van Piet kunnen instemmen, maar het CDA is geen nieuwe partij.... het is een partij die nu al een aantal termijnen actief in de regering zit. Leading op het dossier van landbouw. En wat heeft het gebracht? Ellende tot nu toe, alleen voor de grote jongens is er veel verricht maar voor de (kleindere) gezinsbedrijven is het steeds slechter geworden. Nu komt straks en ELB om de hoek kijken. De maatregelen zullen concreet gemaakt worden, daar wordt het dan echt niet beter van.

 • no-profile-image

  eet meer

  Idd spotvogeltje, laten we eerst alle boeren verbannen uit NL en daarna uit de EU. Waar haal jij dan je verantwoorde voedsel vandaan ?? Boeren zorgen voor voedsel maar helaas staat de hedendaagse domme consument/burger daar niet bij stil

 • no-profile-image

  Wim

  Kijk naar zembla op uitzendinggemist.nl van 25-04-2010 en je weet genoeg,Wilders dat is een gevaarlijke idioot,een heel apart mannetje, met een zelf gefantaseerd wereldbeeld.Hij liegt en bedriegd alles aan elkaar.Naast de moslims mogen dus ook de boeren het land uit,althans dat is dus wat de PVV wil.

 • no-profile-image

  Jan

  Begrijp ik nu goed uit de reactie van Spotvogel dat de producent verantwoordelijk is voor wat de consument noodgedwongen eet? Zoals een alcoholbestuurder noodgedwongen consumeert wat Heineken produceert? En dan heb je het over zinnige mensen?

 • no-profile-image

  toch nog boer

  Zo, weten we ook weer waar we aan toe zijn. Vanuit Links of Rechts, maar die boeren moeten kapot in Nederland. Misschien kunnen we omscholen tot ambtenaar of politicus. Die hoeven immers geen objectieve blik te hebben.

 • no-profile-image

  Hans

  De PVV is het zichtbare symptoom aan de buitenkant, van de ziekte die Nederland heeft aan de binnenkant. De ziekte heet "Individualisme" Nou kun je wel in een zweer gaan knijpen, maar dan komt er pus uit en het stinkt. beter is de ziekte aan te pakken zodat het bloed weer zuiver wordt, dan verdwijnt het zweer vanzelf wel. Verantwoordelijk voor de ziekte kan niemand anders zijn dan Balkenende. 4 achtereenvolgende kabinetten van "Help yourself", de dikste inkomens de hoogste hypotheekrente aftrek, De NL economie zodanig stimuleren dat men allerhande buitenlanders moet ophalen om het werk te doen, en als het wat slechter gaat, worden ze ten prooi uitgeleverd aan Wilders, zodat hij zijn stemmen oogst!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Dus, voor die mensen die nog niet doorhadden, de PVV bestaat toch echt uit mensen die roepen wat de meerderheid wil horen. Realiteit is niet aan de orde.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Dat is dan nog steeds CDA. Schiet niet op dus.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  De analyse van @ Piet Wisse, is niet onjuist!!!... Dat moet ik toegeven!!!... Anderzijds blijf ik toch van mening dat de Hyper-individualistische-geest, die in NL reeds chronische vormen heeft aangenomen, hardnekkig zal blijven!!!... Met alle gevolgen van dien!!!... denkt o.g.t.

 • no-profile-image

  boer

  Ik moet zeggen dat die bom in NL een erg lang lontje heeft. Barst die nog een keer? Of gaat NL('se boeren) gewoon een keer ten onder? De soap serie gtst is er niks bij.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dat Wilders niet spoort weet ieder zinnig mens. Probleem is dat het gros van de zinnige mensen anno heden noodgedwongen voedsel moet consumeren dat wordt geproduceerd door lieden die in hun vak nog tig-keren erger zijn dan Wilders! Laten we dus daar eerst maar eens verandering in aanbrengen. Want een gezond lichaam heeft nu eenmaal verantwoord voedsel nodig!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Met die "boer" Veerman en hun connecties met de LTO? Dan weet je zeker dat de boerenstand over enkele jaren is uitgedund. Voor geld zijn veel van deze lieden tot veel in staat en bereid. Misschien jouw soort mensen, niet het mijne!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Die kritiek deel ik niet, maar wat zou jou alternatief zijn? Je kunt ook stemmen op bijvoorbeeld Geurts, die geen LTO-achtergrond heeft.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.