Redactieblog

348 x bekeken

NVP wil uitstel Besluit Huisvesting Ammoniak

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) wil voor de pluimveesector ook uitstel voor het Besluit Huisvesting Ammoniak.

De organisatie is heel positief dat het ministerie van VROM de overgangsregeling voor varkenshouders die met hun bedrijf willen stoppen heeft verlengd van 2016 naar 2020. "Het is echter onbegrijpelijk dat bij deze overgangsregeling onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende sectoren die deel uitmaken van de intensieve veehouderij", aldus de NVP. "Als er één sector is die al veel heeft gedaan als het gaat om het voldoen aan de eisen voor welzijn en milieu, dan is het de pluimveehouderij", vindt de NVP. Ze doelt op de overschakeling van kooi- naar scharrelsysteem.

De langere overgangsregeling voor varkenshouders biedt ruimte aan ondernemers om hun investeringen terug te verdienen, omdat ze hun bedrijf tot 2020 kunnen voortzetten, in plaats van te moeten stoppen in 2016, omdat de nieuwe ammoniakregelgeving dan van kracht is.

Of registreer je om te kunnen reageren.