Redactieblog

158 x bekeken 4 reacties

Gaswolk uit kunstmestfabriek geen effect leefomgeving

Bij de kunstmestfabriek Chemelot, onderdeel DSM Agro, is vanmorgen een wolk stikstofoxide vrijgekomen.

Het gas is via een schoorsteen vrijgekomen door een productiefout in de fabriek. De geel-oranje wolk heeft geruime tijd boven Limburg gehangen, maar is in de loop van de morgen weggedreven in zuidoostelijke richting en opgelost in de atmosfeer. De gaswolk heeft hierdoor geen effect op de leefomgeving.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Lucht uit de intensieve veehouderij komt ook in de buitenlucht maar wordt gelukkig verdund in de buitenlucht en heeft hierdoor OOK geen schadelijk effect op de volksgezondheid!!!!Industrie wordt door de hele bevolking ontzien!O nee hun pr machine draait wat beter als de agrarische!

 • no-profile-image

  Jaap

  Daar klopt natuurlijk geen hout van, de emissie van stikstof heeft bij altijd effect, alleen geen acuut effect. Omwonenden zullen niet dood neervallen, maar gezond voor de natuur is het niet. Dit is gewoon een extra stikstofbelasting.

 • no-profile-image

  ad van gool

  Wat mij altijd verbaast, dat wat er ook lekt aan zuren of gassen bij DSM, het is nooit schadelijk. Pas jaren later komt altijd de waarheid aan het licht.
  het wegwerpen van een plastic flesje kost de burger een flinke boete, wat kost dit?????????????

 • no-profile-image

  Han

  @Jaap. Wisten we maar waar de stikstof met regen neerdaalt, konden de boeren daar op stikstof besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.