372 x bekeken 7 reacties

Dierenpartij zakt in peilingen door ruzie

Het gerommel in de Partij voor de Dieren leidt tot verlies in de peilingen.

De fractie van Marianne Thieme zakt van twee zetels naar een, meldt Maurice de Hond. Dat is voor het eerst in ruim vier jaar. De partij heeft Kamerlid Esther Ouwehand niet op de kandidatenlijst gezet, terwijl zij dat zelf wel graag wil. Veel actieve leden zijn een campagne begonnen om haar alsnog verkiesbaar te maken. Zij pleiten tevens voor meer openheid bij de partij.

Opmerkelijk in de peilingen is ook de opmars van de VVD. De liberalen stegen deze week wederom 2 zetels tot 30 en lopen er nog maar 3 achter op de PvdA. Een rechtse coalitie is echter nog steeds niet mogelijk; VVD, CDA en PVV halen samen 75 zetels en dat is er 1 te weinig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ook over de Oostvaarderplassen geeft Thieme geen duidelijke mening,deze problematiek probeert ze te omzeilen

 • no-profile-image

  Hans

  Vergeet niet dat het een peiling is van Maurice de Hond. meestal zit hij er een paar zeteltjes naast.

 • no-profile-image

  Anne

  Die partij heft zichzelf op door wanbestuur van Thieme en haar spindoctor. Hoogmoed komt voor de val.

 • no-profile-image

  mmm

  Mevr thieme heeft het liefst geen zetel ze is er achter gekomen dat de dieren het toch wel goed hebben hier en nog lekker zijn ook. Maarja hoe leg je dat nu uit.....

 • no-profile-image

  Wim

  Waar 2 honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen. Oftewel, omdat Marianne Thieme haar collegakamerlid eruit werkt, gaat de tweede zetel verloren en moet ze straks alles alleen doen. Het is de vraag of ze dat wel kan met al die dubbelfuncties er ook nog naast......

 • no-profile-image

  koetje

  Het wordt vanzelf weer winter v/d Knaap;dan zal wel weer blijken wie onvoldoende blijk van inzicht heeft in de problematiek rond het dier.

 • no-profile-image

  j.g. van der knaap

  aangezien de agrarinsche sector onvoldoende blijk geeft van inzicht in de problematiek rond het dier, is het maar goed dat er een Partij voor de Dieren is. Vervelend hè, dat de politiek anders tegen jullie broodwinning aankijkt dan de gemiddelde boer?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.