Redactieblog

161 x bekeken 2 reacties

De Gerda

Eindelijk heb ik de hand weten te leggen op een exemplaar van de glossy Gerda.

Misschien moet een glossy er wel zo uitzien, maar als je het Tijdschrift voor Agrarisch Recht gewend bent valt het toch niet mee. Een beetje de gebruikelijke flauwe verhaaltjes over hoe goed het gaat met de landbouw, de natuur en de voedselveiligheid.

Het is dan ook nogal verbazend dat de Tweede Kamer er een spoeddebat aan heeft gewijd. Ik denk dat er misschien een zekere jaloezie heeft gespeeld bij de dames Thieme, Van Velzen en Van der Ham. Zij willen zelf zeker ook wel zo'n glossy. Zij vonden de Gerda te duur en te veel reclame voor Gerda. Mevrouw Verburg stond er natuurlijk prominent in, niet alleen op de voorpagina, maar ook in fotoreportages.
Ik vond dat eerlijk gezegd geen reclame voor de minister. Een beetje gênant zelfs, in die rare paardenkleren, dat zweepje, en dat haar. Daar zou een minister zich niet voor moeten lenen.

Achteraf heeft de minister dat misschien ook wel ingezien, want de directeur communicatie van het ministerie is ontslagen. Die had haar tegen moeten houden, maar heeft dat niet gedaan. Natuurlijk zijn ook daar weer Kamervragen over gesteld: waarom moet de directeur communicatie weg, terwijl de minister zelf blijft zitten? Een terechte vraag, maar één voor een columnist.

Heeft de Kamer nu werkelijk niets beters te doen dan dit soort discussies? Het ministerie bestaat 75 jaar en weet niet of het over drie maanden nog bestaat. Feestje. 50 euro per werknemer. Is toch weinig? Laten deze Kamerleden de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek tegenhouden.

Maar goed, als het dan toch op dit niveau gaat dan weet ik ook nog wel een paar Kamervragen: is het de minister bekend dat er 16.000 ambtenaren van LNV naar de Efteling zijn geweest? Is het de minister bekend dat deze ambtenaren zeer lang in de rij hebben gestaan voor de attractie Droomvlucht? Is de minister van oordeel dat de belangstelling voor juist deze attractie getuigt van een gebrek aan werkelijkheidszin bij de ambtenaren van LNV? Of ontbreekt het de minister zelf aan werkelijkheidszin? En hoe realistisch is de landbouw zelf eigenlijk?

Laatste reacties

  • no-profile-image

    oei

    En trekken maar.................

  • no-profile-image

    Jan Braakman

    Raak!

Of registreer je om te kunnen reageren.