Redactieblog

171 x bekeken 1 reactie

Aantal mensen met Q-koorts loopt op naar 265

Het aantal patiënten waar Q-koorts bij is vastgesteld is tot en met 31 maart opgelopen naar 265.

Dat meldt het RIVM. Van tachtig van deze patiënten staat vast dat ze de ziekte dit jaar hebben opgelopen. Negentig mensen hadden de eerste ziektedag in 2009. Van de overige mensen met Q-koorts is het niet bekend, of was de eerste ziektedag in 2007 of 2008. In 2009 waren er tot en met maart 19 besmettingen met Q-koorts bekend. Dit jaar zijn er in Nederland drie mensen met Q-koorts overleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    onzeker geitenboertje

    Ruim gewoon alle geiten op in Nederland, misschien worden het er dan minder. Of laat ze de geiten enten, dan krijgen ze verhoogde waardes in de melk en zijn ze ook klaar. Succes met dit wanbeleid!

Of registreer je om te kunnen reageren.